Oude pannelappen

Als ik zou willen, dan zou ik m’n hele winkelvoorraad nu in de sneeuw kunnen leggen om te fotograferen. Mooie witte achtergrond. Maar ik denk dat ik dat toch een beetje teveel gedoe vind.
Uitzondering voor deze pannelappen. De sneeuw is nieuw, maar de pannelappen zijn al oud. Maar het gevoel van nostalgie overheerst en daarom plaats ik deze ‘aanvatters’ toch in m’n shop. Vooral de mintgroene met het gele roosje brengt herinneringen bij mij naar boven. Zò maakte mijn schoonmoeder ze voor me. Ze haakte ze in rood en ik gebruikte ze totdat ze helemaal versleten waren. Dat oude patroontje is nog steeds leuk om te zien en dat zal vast voor meer mensen gelden.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Sterke geometrische Smyrna patronen

Tasjes

Op visite

Cantecleer hobbyboekjes

Comments

 1. Hoi Margriet, leuk die pannenlappen. ‘k Zie ze zo voor me liggen op tafels van allerlei bazaars van vrouwenverenigingen. Ze zijn niet alleen leuk, maar ook heel praktisch in gebruik omdat ze dubbel zijn gehaakt en je kunt ze goed uitwassen.

 2. miekequilt zegt:

  Gisteren zag ik op tv iemand koken die de pannen afgoot met een handdoek. Vind ik toch zo eng. Gebruik toch pannenlappen , denk ik dan altijd.

 3. Willemijna zegt:

  Deze pannenlappen maakten we op de huishoudschool in de jaren 1962.
  Ze blijven mooi om te zien.
  En ze zijn heel sterk,onlangs kocht ik in een kringloopwinkel nog een set.
  En op onze vrouwenvereniging van de kerk worden opnieuw pannenlappen gehaakt en verkocht.
  Ja, ik gebruik ze dagelijks.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen