Oude quilt en oude quilttijdschriften


Al een tijdje had ik zin om mijn oude quilt te fotograferen met een zo wit mogelijke achtergrond. Nu had het gesneeuwd dus goede gelegenheid! Ik nam hem gister mee achterop de fiets, naar een voetbalveldje. Het resultaat was niet naar tevredenheid, dus dat moest overnieuw.
Vanmiddag maakte ik een superwandeling. Op de Veluwe, waar het bos sprankelde en straalde en de sneeuw knisperde en de vogels kwetterden. Een mooie wandeling. Het voelde nu heel anders aan als een dag eerder. Zonder zon erbij is het een beetje vreemd om quilts te fotograferen, maar mèt zonnetje krijg je gewoon zin om op een boomstam te zitten met die lappendeken over je heen geslagen en dan gewoon een uurtje zitten.

Dit is één van mijn eerste quilts, een ouwetje. Ik heb er met enorm veel plezier aan gewerkt. Allerlei restjes van vroegere zelfgemaakt kleding verwerkte ik erin. Een ontdekkingstocht wat er allemaal mogelijk was, uit een tijd dat ik nog nauwelijks wist dat er ook quilt-tijdschriften bestonden.
Nu weet ik dat wel! Ze zijn er in overvloed, en hebben verschillende namen, zoals Patchwork Ideeën, Quilt & Zo, Quiltmania of Magic Patch.
Een oude Burda Special complementeert het rijtje. Ik plaatste nog meer oude patchwork-tijdschriften in m’n shop, maar laat ze hier niet allemaal zien. Anders leidt het teveel af van de aandacht voor mijn oude quilt. Waar ik nota bene twee keer voor op stap ben geweest! Nou ja, ik ging tòch wel wandelen!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Geborduurde vogeltjes

1-mei-tulp

Boeken over kant

Borduurwerk met groene (en rode) blaadjes

Reacties

 1. Je quilt is erg mooi. Ben een beginnende quilten zo mooie heb ik nog niet klaar.
  Ben op zoek naar een burda van zomer 2010.
  Daar staat een quilt in die ik voor mijn kleinzoon wil maken.

  Een gezellig weekend

  Jenny

  • Helaas, die heb ik niet. Na dit blogje heb ik nog een serie Burda Patchwork op m’n shop gezet, en daar zat wèl Herfst 2010 bij, maar niet de Burda van de zomer 2010. Succes met zoeken verder!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen