Oude recepten weer eens maken

De bank zat vol lieve mensen want we vierden een verjaardag. Ik had wel zes oude recepten opgezocht die ik nog eens wilde maken. Allereerst kruidkoek en dat had ik al héél lang niet meer gedaan. Zo’n echt oud recept met karnemelk en zo. En toen ik eenmaal de weg naar de oude bakvormen weer had gevonden kwam er ook nog een hartige taart (met bladerdeeg, dat had ik ook al in geen jaren meer gedaan). Vervolgens vond ik nog een recept voor Venkelsoep. En Risotto uit de oven. In de tijd dat ik die recepten uitknipte in in een multomap plakte was dat nog helemaal nieuw. Inmiddels is er van alles mogelijk en gebruikelijk op culinair gebied en staan de receptenmappen ongebruikt diep weggeborgen in de kast. Maar het was leuk om ze daar weer eens vandaan te halen. Ik kwam uitgeknipte plaatjes tegen van kwarktaarten en monchoutaarten, want dat was vroeger allemaal heel nieuw en spannend. Na afloop van ons zes of zeven-gangen diner bladerden we met de vrouwen nog die receptenmappen door en haalden herinneringen op. Tussen de gangen door deden we spelletjes en zo hadden we een gezellige dag.

En hoe je ook je best doet op al die gerechten: een paar tafelkleedjes maakt het àf! Ook die oude kleedjes zijn leuk genoeg om af en toe weer uit de kast te komen!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Breien op een duin in Domburg

Doorgeschoten sla

Geborduurde weergave van 30 april 1980

Pannelappen in de vorm van jurkjes

Hip gehaakt in de keuken

Reacties

  1. Weet je dat de jeugd gek is op die oeroude recepten (hier alvast wel), want daar staat nu net in hoe je kan koken met eenvoudige ingrediënten die je gewoon in de voorraadkast of de buurtwinkel vindt.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen