Oude speldenkussens

Kantklosters werden ook wel ‘Spellewerkers’ genoemd en als je zulke oude speldenkussens ziet dan begrijp je waarom. Er zijn véél spelden nodig bij het maken van kant!
Ik kreeg deze oude speldenkussens en ik vind ze zò fotogeniek! Daar wil ik misschien nog wel eens wat mee doen, maar ik kon het niet laten om het nu vast uit te proberen. Nog steeds moet ik me op m’n laptop behelpen en daarbij heb ik nu flink last van m’n ogen gekregen dus kennelijk zit ik hier niet goed. Dus na deze uitprobeersels ga ik weer achter het beeldscherm weg, om m’n ogen rust te geven. Deze foto is eigenlijk bedoeld om de bewondering voor de mooie kant over te brengen die vele vrouwen maakten, met gebruikmaking van hun vaardige handen en turende ogen.

2 reacties op “Oude speldenkussens”

  1. Een aardig weetje over het kantklossen. Vroeger werd kantklossen aanbevolen als therapie bij rheuma en arthritis. Dus het is niet alleen leuk om doen, maar ook nog gezond.

    1. Bedankt voor deze welkome aanvulling!

      Ik heb wel eens een blogje geschreven over mijn droom dat er grote vrachtwagens vol wol langsgaan bij instellingen en ziekenhuizen en klinieken om de mensen daar te voorzien van ladingen vol handwerkmateriaal. Als je denkt aan àl die lange uren dat mensen moeten wachten (tot ze aan de beurt zijn, tot ze behandeld worden, tot ze beter worden etc), dan zou je willen dat er een visie is om deze mensen iets te geven om de lange uren door te komen.

      Jouw reactie is een goede bijdragen om ons te herinneren dat er vroèger wèl meer aandacht was voor handwerk als therapie. Om moeilijke en lange uren op te vullen, en dus ook om in beweging te blijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013