Oude speldenkussentjes

Oude speldenkussentjes gemaakt van een restje velours: die kunnen makkelijk een paar generaties dienst doen. Ik ‘spaar’ deze oude kussentjes en nu heb ik er weer eentje bij, nog van mijn grootmoeder geweest.
En is er ook iemand die oude kaartjes voor maaswol spaart?
Vroeger wisten ze wel wat mooi was: deze oude kaartjes met sierlijk design.
Vroeger wisten ze ook wel wat goed voor een mens was: géén sokken stoppen op zondag!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Patchwork ideeën

Haaknaaldenkokers en schuifdozen

Kerstspulletjes handwerk

“Kom maar, dan gaan we samen kijken”

Comments

 1. Leuk hè, die oude stopwol kaartjes. Ik kocht ooit een doosje met oude spulletjes op de rommelmarkt. Nu ligt soms een deel (stopwol, oude houten garenklosjes en dergelijke) onder een glazen stolp op de salontafel.
  Op zondag geen sokken stoppen, maar…………….ik ben wel begonnen om alle knopen uit mijn eigen en mijn moeders voorraad op kleur te sorteren. Leuk werk ook nog, met ah’s en oh’s. Het leukst zijn de glazen knoopjes (al dan niet helder) en die met parelmoer. Ik maak soms kaarten met naaipatronen, stukjes raderblad, uitgeknipte modepoppen en zo. En, je raadt het al: versierd met een paar kleine knoopjes.

  • Margriet Hof zegt:

   Wat een leuk idee om kaarten te maken met naai-parafernalia. Laat je er eens één zien op je blog? Ben best benieuwd hoe dat eruitziet!

 2. O, en haha, als ik naar de kleuren van de kaartjes kijk, dan zijn het allemaal bedekte kleuren. Ik denk even aan de knalrode sokjes die ik deze herfst kocht, die bij mijn zwarte broek en zwarte sjaal met knalrode vlekken moeten passen. De roze wol van de kaartjes hier is nog de meest decadente………..

 3. Inderdaad heel grappig die kleurtjes, al zou ik zelfs de roze kaartjes tot de gedektere kleuren rekenen: doen me toch denken aan die dikke huidkleurige kousen van toen. Die lichtblauwe rechtsboven vind ik juist opvallend. Ook leuk om al die verschillende merken te zien!

  • Margriet Hof zegt:

   Ik ben zelf ook gecharmeerd van die oude kaartjes, en het viel mij ook op dat er zoveel verschillende merken waren. Ik ben van plan om die kaartjes nog eens apart te scannen en dan te laten zien.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen