Oude tijdschriften Neue Mode Haken

Zo’n collage met acht mooie oude tijdschriften komt niet zòmaar tot stand. Daar is wel wat aan vooraf gegaan. Allereerst natuurlijk dat ze vroeger zijn uitgegeven, door de Duitse uitgeverij Neue Mode. Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig waren er heel veel handwerkliefhebbers in Duitsland en de grootste uitgevers zoals Burda en Neue Mode konden het zich veroorloven om die markt te bedienen met echt heel mooie en aantrekkelijke tijdschriften. Boordevol mooie foto’s en duidelijke patronen. De mooiste nummers werden ook op de Nederlandse markt uitgebracht. Soms helemaal vertaald, en soms met alleen een Nederlandse werkbijlage. Ook hier vonden die mooie tijdschriften hun weg.

Maar ze waren natuurlijk minder wijdverspreid als bijvoorbeeld de Ariadne en het duurde best lang voordat ik weer een stapeltje van acht bij elkaar had gesprokkeld om samen te kunnen laten zien. Maar hier is dan weer een stapeltje! Voordat ik die kon laten zien ging er ook het één en ander aan vooraf omdat de scanner sinds m’n nieuwe pc steeds problemen veroorzaakt. Dus elke ochtend zit ik eerst een tijdje te klungelen voordat hij weer doet wat hij moet doen.

Maar dan nu: deze mooie oude tijdschriften in m’n shop. Er zitten er drie bij die helemaal over Haken gaan, met daarin de mooiste haakwerken uit de vorige haakperiode.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.