Oude tijdschriften Textiel

In elke tijd wordt er teruggegrepen op technieken en kennis van vroeger, en wordt dan weer gezocht naar nieuwe toepassingen, uitingen en creaties. Al in de zestiger jaren van de vorige eeuw was er een tijdschrift wat al die textiele mogelijkheden verkende en erover schreef. Deze uitgaven heetten “Goed Handwerk”, naar de uitgever die ze ook uitgaf. Later werd deze naam veranderd in “Textiel” en “Textiel Plus”.
In deze oudere nummers is nog van alles te vinden wat toèn interessant (en vernieuwend) was. En wat opnieuw tot inspiratie en kennisoverdracht kan dienen. Het materiaal ’textiel’ mag hier breed opgevat worden, want er kan van alles onder vallen.
Al deze oude nummers nu aan mijn shop toegevoegd, in een categorie die er al was, namelijk “Goed Handwerk en Textiel”. Er zijn niet heel veel van deze nummers bewaard gebleven en ze zijn misschien ook wel vrij specifiek, voor mensen die zich beroepsmatig met textiel bezighouden. Maar ik vind het leuk om steeds completer te worden en dan horen deze nummers er ook bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.