Oude zijdegeborduurde kaarten

Honderd jaar oud zijn deze zijdegeborduurde kaarten!
Eén kaart zit er tussen die precies vandaag 101 jaar geleden is verstuurd, en nog een paar kaarten die volgend jaar een eeuw oud zijn, maar allemaal dus rond de honderd jaar oud. En bijna nog net zo mooi als vroeger. Er waren zijdegeborduurde kaarten voor allerlei gelegenheden: Beterschapswensen, Verjaardagsfelicitaties, Vriendschapsuitingen en wensen voor een Gelukkig Nieuwjaar. Ze waren er in Frans, Duits, Engels en ook in het Nederlands. De symboliek speelt een hoofdrol op deze kaarten: bloemen, zwaluwen, hoefijzers of een ooievaar met een bundeltje. En dan waren er nog de kaarten waar een klein zakdoekje in hoorde, en soms is dat zakdoekje verloren gegaan, maar de kaarten zijn gebleven en nog steeds hebben die hun charme.

Pràchtig zijn ze! Al vaker heb ik een serie van deze oude kaarten in m’n shop gezet. Ze passen mooi bij oud handwerk, geven de sfeer van vroeger weer, appelleren aan verzamel-verlangens en helpen om de tijd van onze (over)grootouders nog weer een beetje beter te begrijpen.

Voor een souvenir of geluksmomentje, een bloemetje of een vogeltje, een tastbaar bewijs van de tijd van toen, plaats ik deze grote collectie kaarten in m’n shop.

1 gedachte over “Oude zijdegeborduurde kaarten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.