Over Aanpassen en Balen

We hebben allemaal onze teleurstellingen dat Afspraken en Activiteiten en Allerlei dingen niet door konden gaan vanwege de corono-maatregelen. Er wordt veel over geschreven, er is boosheid, teleurstelling en frustratie, maar ook veel aanpassing en berusting. De periode waarin we terecht zijn gekomen is zò anders en zò verbazingwekkend en zò ingrijpend dat je er gerust tijden mee bezig kunt zijn om het allemaal te volgen. Maar dat wordt dan weer afgewisseld met tijden dat je denkt: Het is zoals het is, en ik ga maar gewoon zo goed mogelijk verder met m’n gangetje.

Tijdens deze lange periode waarin de A van Aanpassing en de B van Berusting overheersen, zijn er dan ook ineens gebeurtenissen die eruit springen, die moeilijker worden ervaren als alle andere dingen. Ik moet eigenlijk zeggen: het zijn juist géén gebeurtenissen, want ze gingen niet door. En dat is het hem nou nèt. Het is moeilijk te verwerken dat iets waar je al lang naar had uitgekeken niet doorgaat. Voor iedereen zijn dat weer andere dingen. En het hoeven ook niet persé de meest belangrijke dingen te zijn, die niet doorgaan, en waar je ineens van baalt. Het kan ook iets zijn wat je gewoon ècht heel erg vervelend vind. Voor jou is dat nu toevallig wèl het belangrijkste, althans zo voelt dat. Bah!

Deze week had ik een paar dagen waarop ik het moeilijk vond dat ik ergens nìet naar toe kon. Ik had een afspraak bij de KNO-arts en die werd afgezegd. Waarschijnlijk zijn nu eerst alle mensen aan de beurt die in maart en april niet konden. Voor mij was dit een afspraak die al in januari was gemaakt, dus voor mijn gevoel had ik al vrij lang gewacht. Daar komen nu weer een paar maanden bij, en daar baal ik van.
Maar ja, Balen en Berusten wisselen elkaar ook af.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.