Over het inpakken van boeken

Moderne borduurboeken (en vooral de Franse boeken zijn daarin sterk) laten de borduurwerkjes vaak op een moderne manier zien. En dat houdt in dat ze niet altijd zijn afgewerkt of ingelijst. Soms worden ze gewoon met een speld tegen een witte muur geprikt. Een monogram, of een klein randje, dat kan op die manier heel mooi uitkomen.

Ik ben ook een beetje ‘moderner’ geworden (naast dat ik voordat ik die boeken had doorgebladerd zelf ook eens zo’n mono-mooi anjertje had geborduurd, op een witte ondergrond en verder niks erbij). En dat houdt in dat ik niet meer elk boek wat ik verstuur inpak. De duurdere boeken wel, want dat is gewoon een extra bescherming in de bubbeltjesenvelop en het staat beter en verzorgder. Als iemand een duur boek ontvangt, dan wordt ook het uitpakplezier vergroot als je eerst een papiertje moet losmaken. Papier eraf, en voilà: daar is het dan! Dat momentje moet gewoon iets langer duren.

Maar de goedkopere boeken doe ik tegenwoordig zonder inpakpapier in de envelop. Of dat nou echt moderner is? Of alleen maar ‘kaler’? In ieder geval vond ik na al die jaren dat ik ‘de-kunst-van-het-weglaten-en-je-concentreren-op-de-essentie’ hier maar eens moest toepassen. En dan vooral omdat het beter is voor het milieu. Niet overal meer een papier of plastic omheen. Dan krijgt iemand de voilà-beleving dus al als ze het boek uit de envelop haalt.

3 gedachten over “Over het inpakken van boeken”

  1. Margriet, je pakt de boeken altijd keurig netjes in zodat ze ongekreukeld en onbeschadigd bij de besteller aan komt, want er wordt wat geschoven en gegooid met de pakketten, dus goed ingepakt is altijd beter. En het bruine inpakpapier gaat gewoon in de papierbak, ik pakt er altijd de oude kranten en folders in.

  2. Margriet Hof

    Bedankt voor jullie aardige ‘revieuw’-reacties! Die stel ik erg op prijs!
    En inderdaad, wel jammer dat het nodig is om de post goed te verpakken, maar dat is nou eenmaal zo in een tijd dat er enorm veel post wordt verstuurd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.