Overzicht tijdschrift-afbeeldingen van borduurwerken

De kleurrijke en vrolijke patronen die in de zeventiger jaren (sommige in al in de zestiger jaren) verschenen in tijdschrift Margriet, spraken velen aan!
Ze sloten aan bij een verlangen dat het leven gezellig en overzichtelijk was, ze benadrukten de positieve kant van het leven, ze legden accent op belangrijke tradities en feesten en gaven een warm gevoel van nationale gezelligheid. Ook richten ze het oog op de mooie dingen in het straatbeeld, zoals de uithangborden, en andere dingen die bezig waren te verdwijnen.

Veel vrouwen namen de velletjes waarop het borduurwerk was weergegeven uit hun tijdschrift en bewaarden ze. Vaak werden ze later alsnog weggedaan, maar sommige pagina’s werden bewaard. Ik heb er een heel mapje van aangelegd. Een jaar of acht geleden ben ik eens op bezoek geweest de dochter van Mies Bloch, en zij liet mij een veel dikkere map zien, waarin ook de tijdschriftvelletjes uit Duitse tijdschriften zaten. Want daar werden deze patronen ook in gepubliceerd en spraken ze borduursters aan.
Die mappen, daar moeten we nog wat mee. Maar dat komt later wel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.