Overzichten van vroegere handwerkboeken-series

Hoe weet ik of ik ‘compleet’ ben met oude handwerkboeken?
Dat weet ik niet.
Ik vind het altijd leuk om weer iets te vinden wat bij een bepaalde serie past. Soms spaar ik iets een tijdje op, om het dan in één keer te kunnen aanbieden. M’n hele shop is opgebouwd met het jarenlang toevoegen van handwerkboeken die ik tegenkwam, en soms zie je pas later dat boeken bij elkaar hoorden en een serie vormden. Maar vaak weet je dan niet hoe groot die serie was.

Dat wordt anders als ik zo’n velletje vind als op deze foto. Dit soort papiertjes kom ik verrassend weinig tegen. Ze zullen meestal weggedaan zijn. Voor mij zijn ze wel informatief.
De deeltjes uit de serie Voortborduren aan Grootmoeders handwerk heb ik inmiddels allemaal compleet.
Maar doordat ik dit papiertje nu heb gevonden zie ik dat ik de Eska-deeltjes uit de Raad-en-Draad-serie nog niet allemaal heb. Ik dacht dat ik al een heel eind was, maar kennelijk zijn er nog meer delen. Leuk toch? Er blijft nog wat te speuren en te sprokkelen over!

Hieronder nog een foto van een paar oude registers van de begintijd van het grootste handwerktijdschrift, wat eerst Maandblad voor Handwerken heette, en later Ariadne. Ook iets waar maar heel weinig van is bewaard. Deze heb ik nu pas gevonden en vond ik leuk om te (laten) zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.