Paard & Pracht op Paleis het Loo

Zijvleugel paleis het Loo
Op een zonnige zaterdag hadden we voor onze familie een hoffelijke familiedag georganiseerd en omdat onze familie ook iets met ‘hof’ in de achternaam heeft leek het ons wel leuk om dan naar het plaatselijke paleis te gaan. Maar dat is wèl een paleis wat làndelijke bekendheid heeft en verdient! Ik probeer m’n stukjes zo te schrijven dat het aantrekkelijk is voor anderen om te lezen dus met deze foto’s wil ik niet onszelf in het zonnetje te plaatsen, maar het mooie plekje waar we waren: paleis het Loo. Misschien voor anderen een tip om ook eens naar toe te gaan want het is een prachtig paleis met prachtige tuinen, en als je in de gelegenheid bent zeker een bezoekje waard.

Er vinden vaak mooie evenementen plaats op het koninklijke terrein van dit paleis en op deze dag troffen we het met de Pracht & Paard-dagen die juist dit weekend worden gehouden.

Koetsen paleis het Loo

Om het mooie gazon defileren ingespannen paarden langs het publiek (vandaag dus ook nog). De koninklijke koetsen zijn goed te zien en brengen je in een vrolijke sfeer. Tussen het hoefgekletter hoor je de uitleg over de koetsen, de gelegenheden waarbij ze zijn gebruikt en daartussendoor hoor je de schreeuwen van de pauwen. Tegen het decor van de hoge bomen is dit  een bijzondere plek. Waar je ook nog eens mooi kunt zitten. Het gebouw rechts is de Prins Hendrikgarage (nu een restaurant) en daar gingen we met onze familie zitten voor een high tea.

Koetsen bij Loo
Daarna hadden we een rondleiding afgesproken en dat was ook erg leuk om te doen. Er is veel te weten over de historie van de gebouwen, de vroegere verwaarlozing van de tuin en het besluit in de zeventiger jaren om het paleis en de tuinen weer in volle glorie te herstellen. Vanaf die tijd is het mooie geheel nu een museum. De tuinen hebben de afgelopen jaren een ingrijpende vernieuwing ondergaan en nu is het paleis weer aan de beurt. De gids begon zijn verhaal met de aankondiging (die ook al in het nieuws is geweest) dat vanaf 2018 het paleis voor publiek ongeveer drie jaar dicht gaat. Er komt o.a. een nieuwe entree en ondergrondse ruimte met meer tentoonstellingsmogelijkheden. Bij deze dus een aanbeveling voor iedereen die nog vóór die tijd een bezoek wil brengen aan het Loo: nog anderhalf jaar de tijd om het te doen vóór de komende verbouwing. Ik droom er in al een tijdje van om nog eens op dit mooie plekje met bloglezeressen af te spreken. Daar kom ik vast nog op terug!

Fontein paleis het Loo
Het viel gelukkig mee met de onweersbuien en na ons bezoek aan dit mooie plekje gingen we met onze familie nog uit eten. Eerst waren ze allemaal nog bij ons geweest voor een lunch en waren we ook nog ’s ochtends ergens anders geweest met elkaar dus het was een volle dag. Je hoort het wel vaker dat families met elkaar familie-dagen hebben om één dag samen iets leuks te doen, te eten, bij te praten. Fijn als dat kan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.