Palmpasen boompje borduren

Achterop een oud handwerkboek staat (al jarenlang!) een patroon van een Palmpasen-boompje. De afbeeldingen die vóór en soms ook àchterop een boek zijn weergegeven blijven langer in de herinnering dan de patronen ìn het boek, omdat je die plaatjes veel vaker ziet. En dat geldt voor mij misschien nog meer, omdat ik zoveel met handwerkboeken bezig ben. Ik had dit patroon al heel vaak gezien, en telkens dacht ik: “Nee, dat boek zet ik nog niet te koop want ik wil dat palmpasenboompje eerst nog eens zelf borduren.” En als je zoiets al heel vaak hebt gedacht, dan komt er vanzelf ook een moment dat je het een keer dòet.

Ik dacht nog meer! Namelijk: “Leuk klein patroontje, dat maak ik wel even.” Maar dat valt tegen. Het borduren van de omtrek is meer werk als het borduren van het patroon zelf. Dus in feite is het twee keer zoveel werk als je denkt. Maar het is wèl de moeite waard!
Eerste foto: borduurwerk zonder zwarte omtrek (alleen links onder een paar steekjes en toen dacht ik er gelukkig op tijd aan om een foto te nemen).
Tweede en derde foto: voor de helft de omtrek geborduurd en voor de helft nog niet. Het verschil is goed te zien.

1 gedachte over “Palmpasen boompje borduren”

  1. Ik kwam dit boek gisteren weer eens tegen in mijn verzameling. Ik had me nooit gerealiseerd hoeveel werk die eenvoudig aandoende patroontjes door de contouren waren. Leuk om te lezen.
    Hartelijke groeten, Hennie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.