Pasen 2017


Op bergen en in dalen: Overal en wereldwijd wordt gevierd dat Christus is opgestaan. In kleine dorpjes waar de kerkklokken kilometers ver te horen zijn, en in grote steden met kathedralen en priesters met geborduurde gewaden: Overal klinkt de kreet: Christ is risen! Krishti u ngjall in het Albanees. Christos a inviat in het Roemeens. Feltámadt Kristztus in het Hongaars. Hristos anesti in het Grieks. Een paar dagen geleden waren wij op Madeira en liepen alvast zo’n kerkje binnen. Aan de wanden het kruistafereel in de verschillende stadia. Maar dan breekt de Paaszondag aan, met de jubel: Christ est ressusité!
Ik probeerde er wat op internet over te vinden, en als je wilt horen hoe al die gewaden eruitzien of hoe die gezangen klinken, dan kun je dat in heel veel talen horen hoe al die paasjubels klinken.


In ieders leven zijn diepe dalen maar gelukkig ook hoogtepunten. In onze familie vieren we dit weekend allerlei gebeurtenissen door elkaar heen. M’n zwager, die ik gister weer mocht ontmoeten na een operatie (zò blij om hem weer te zien!), m’n zus die haar zestigste verjaardag vierde, en vandaag de verjaardag van mijn moeder, die nu toch wel op hoge leeftijd is. Daar zijn soms ook wel wat dalen, maar ook hoge bergen! En op de hoogste bergen groeien de bloemen! En lopen de weggetjes naar boven! En zijn er mooie uitzichten!

Allemaal fijne Paasdagen gewenst!
Christos woskrese!

Bewaren

Bewaren

2 gedachten over “Pasen 2017”

  1. Van harte gefeliciteerd met je moeder! En beterschap voor je zwager. Leuk, je hebt een zus die in hetzelfde jaar als ik is geboren 😉
    Fijne gezegende Paasdagen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.