Pasen 2017


Op bergen en in dalen: Overal en wereldwijd wordt gevierd dat Christus is opgestaan. In kleine dorpjes waar de kerkklokken kilometers ver te horen zijn, en in grote steden met kathedralen en priesters met geborduurde gewaden: Overal klinkt de kreet: Christ is risen! Krishti u ngjall in het Albanees. Christos a inviat in het Roemeens. Feltámadt Kristztus in het Hongaars. Hristos anesti in het Grieks. Een paar dagen geleden waren wij op Madeira en liepen alvast zo’n kerkje binnen. Aan de wanden het kruistafereel in de verschillende stadia. Maar dan breekt de Paaszondag aan, met de jubel: Christ est ressusité!
Ik probeerde er wat op internet over te vinden, en als je wilt horen hoe al die gewaden eruitzien of hoe die gezangen klinken, dan kun je dat in heel veel talen horen hoe al die paasjubels klinken.


In ieders leven zijn diepe dalen maar gelukkig ook hoogtepunten. In onze familie vieren we dit weekend allerlei gebeurtenissen door elkaar heen. M’n zwager, die ik gister weer mocht ontmoeten na een operatie (zò blij om hem weer te zien!), m’n zus die haar zestigste verjaardag vierde, en vandaag de verjaardag van mijn moeder, die nu toch wel op hoge leeftijd is. Daar zijn soms ook wel wat dalen, maar ook hoge bergen! En op de hoogste bergen groeien de bloemen! En lopen de weggetjes naar boven! En zijn er mooie uitzichten!

Allemaal fijne Paasdagen gewenst!
Christos woskrese!

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Zwarte Piet in oude Ariadnes

Linkshandig breien

Marktplein Apeldoorn

Kerstspulletjes handwerk

Comments

  1. Van harte gefeliciteerd met je moeder! En beterschap voor je zwager. Leuk, je hebt een zus die in hetzelfde jaar als ik is geboren 😉
    Fijne gezegende Paasdagen

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen