Patchwork boeken


Vier oude en één nieuw patchwork boek. Ze zijn heel verschillend van elkaar en dat komt natuurlijk omdat patchwork ook zo enorm veel variaties kent.
In Amerika was het vroeger gebruikelijk dat een bruid bij haar trouwen een bruidsquilt te geven. Het Double Wedding Rings-patroon was daarbij populair. De quilt symbolisseerde vreugde en romantiek in een periode waarin armoede troef was, en het was de uitdaging om van restjes stof een mooie quilt te maken. Patchwork for beginners is een oud boekje wat eerst de geschiedenis van het quilten behandelt, en daarna de basispatronen. The Patchwork Pattern Book geeft alle bekende patronen in toepassingen van de tachtiger jaren. Het boek Patchwork Quilting with Wool is wat voor geïnteresseerden in de geschiedenis van quilts. Deze worden meestal van katoen gemaakt, maar er is ook een lange geschiedenis waarin quilts werden gemaakt van wol. De schrijfster heeft daarvoor onderzoek gedaan in Amerikaanse musea.
Voor wie helemaal geen zin heeft in geschiedenis is het boek Nieuwe Quilttechnieken een leuk boek. “Iedereen kan een quilt maken!” staat er vol overtuiging op de achterkant. Het boek laat met aantrekkelijke voorbeelden zien hoe eenvoudig het eigenlijk is.

Quilten dus: die fijne, leuke, aantrekkelijke en bevredigende manier om met lapjes bezig te zijn en iets moois te maken. Wetende dat je dan in een lange traditie staat!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Het oudste goud van de wereld

Kleurrijke kralenkleding uit Noord Europa

Geborduurde goudsbloemen

Kamelen en Florentijns borduurwerk

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen