Patchwork picknickkleed van fairtrade stof

Patchwork picknickkleed van fairtrade stof

Veel quiltsters zijn lid van het Quiltersgilde en ontvangen 4 keer per jaar het tijdschrift Quiltnieuws. Het septembernummer is zojuist verschenen maar kwam bij mij op de leesstapel terecht. Aanvankelijk was het plan dat in dit nummer deze patchwork-quilt gepubliceerd zou worden, maar het is nog even doorgeschoven naar het volgende nummer (wat in december verschijnt). Dus dàn zal ik wel het nummer gretig van de mat rapen en het plastik openscheuren om te zien hoe de plaatsing eruit ziet. Ik ben al wel benieuwd! De reden dat ik Rieten stoel met patchworkeen foto van deze quilt instuurde naar de redaktie, is omdat ik aandacht wilde vragen voor Fairtrade, ook in de stoffen die we voor quilten gebruiken. Ik kocht deze stof van een marktkoopman die naar Bali was gereisd om de arbeidsomstandigheden te zien in de fabriek waar hij zijn stoffen kocht. Afijn, de rest van het verhaal lezen jullie later wel, want als deze quilt in genoemd tijdschrift verschijnt kom ik er vast wel op terug. Nu hebben jullie dan een andere primeur, want deze foto heb ik gister gemaakt. Daar kan geen lange produktie-termijn van een tijdschrift tegenop! Ik nam m’n quilt mee naar de uiterwaarden bij de Waal. De onderste foto is genomen vanaf de dijk, vanwaar ik het stoeltje zag staan. Het stond daar zo leuk en ik kon het goed gebruiken. Maar eigenlijk kun je met zo’n kleed beter plat op de grond gaan liggen en heb je geen stoeltje nodig….

Uiterwaarden bij Waal bij Beuningen

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Een jaar geleden

Streep(je)

De waslijn op Schiermonnikoog

Uitwaaien

Reacties

  1. Om bovenop te gaan staan om het te fotograferen? 😉

    Maar het hek bracht uitkomst…

    Wat interessant dat die man daar naartoe was gegaan!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen