Patchworkboeken. Over log cabin en nog meer

Log Cabin op de dijk
Mijn grote log cabin quilt! Misschien heeft elke quiltster wel eens een log cabin quilt gemaakt. Of willen maken.
De mijne is al aardig oud en het was mijn eerste grote project. Wat was het leuk om eraan te werken! Ik gebruikte restjes en elk stofje heeft een herinnering. Maar het is óók heel leuk om zo’n groot project te maken van design-stofjes. Of om wat beperktere kleuren te gebruiken, zoals alleen blauw-tinten. Dan is het wel handig als je daar een paar plaatjes van ziet als voorbeeld, en dat wordt geboden in het boek “Log Cabin Quilts”. Een heel mooi boek (vind ik zelf).

Maar ook de andere zeven boeken die ik in m’n shop plaats zijn mooi. Twee boeken met pine-apple motieven (dan krijg je ook gelijk zin om daaraan te beginnen). Een boek met prachtige patronen om door te pitten (Sashiko). En nog een paar boeken om de technieken te verbeteren en de werkwijzen te versnellen. Bijna al deze dunne boeken komen uit Amerika en kwamen naar Nederland in een tijd dat er hier nog niet zoveel verscheen op quiltgebied. Dat is inmiddels anders, maar dat neemt niet weg dat deze boeken nog steeds leuk zijn.
(Het enige boek van deze acht wat nìet uit Amerika komt, is gesigneerd door de auteur.)

Zin om weer te gaan quilten!

Acht patchworkboeken

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Merklap 1997

geborduurd jachttafereel met bijpassende mokken

Geborduurd jachttafereel

Oude breiboekjes Steek voor steek

Kleine toepassingen in patchwork

Reacties

 1. Miekequilt zegt:

  Log cabin is zeker leuk om te maken. Ik heb er ern aantal gemaakt en je kunt er heel veel mee variëren. Een aantal van de getoonde boeken heb /had ik en zijn goed om te gebruiken.

 2. Hoi Margriet,
  Wil je dat sashiko-boek voor mij apart leggen? Ik ken iemand die daar waarschijnlijk heel blij mee zal zijn. Ik prober vandaag contact met je te leggen.

  Groetjes, Digna

 3. Hallo Margriet
  Ik geniet elke week van je verhalen over aale soorten handwerken
  Heb je soms ook boeken van kantklossen
  daar zou ik heel blij mee zijn.
  Met vriendelijke groet
  Annie van Brunschot

  • Margriet zegt:

   Deze vraag is per mail beantwoord. En voor wie het ook wil weten: Ja, ik heb ook boeken over kantklossen en binnenkort plaats ik daar nog wat meer van op m’n shop. Leuk dat er weer zoveel wordt gekantklost!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen