Patronen gezocht van oude Ariadne’s

Veel vrouwen zijn op zoek naar oude patronen die vroeger in de Ariadne hebben gestaan. Ik kreeg vaak vragen of ik kan helpen om een bepaald patroon te vinden. Veelal zijn er heel persoonlijke herinneringen verbonden aan een bepaald handwerk of patroon. Vanmorgen nog kreeg ik weer zo’n vraag.

Deze vragen bereiken mij per mail (via contactformulier van mijn blog), maar ze werden ook onderaan een oud blogje geplaatst. Dit blogje had als titel Bepaalde patronen uit oude Ariadnes. Soms was er een ‘match’, wanneer iemand een vragensteller kon helpen. Dan bracht ik de zoekende en de behulpzame handwerkster met elkaar in contact, door eerst te vragen of ze het goed vonden dat ik hun email-adres aan de ander doorgaf. Nogal omslachtig, maar het werd wel gewaardeerd.

Er zijn nu weer zoveel vragen bijgekomen, van mensen die specifiek zoeken naar een bepaald patroon, dat het me goed lijkt een nieuw blogje te maken.
Hieronder kan ieder die iets zoekt haar zoekvraag plaatsen.
Ik waardeer het dat er bloglezeressen zijn die mij graag willen helpen met zoeken. Iemand die goed thuis is in oude Ariadnes zei dat ze misschien sommige vragen wel kan beantwoorden.
Zelf ga ik de komende maand niet zo hard meezoeken, maar ik publiceer graag dit blogje als een mogelijkheid voor anderen om hun vragen daar te stellen.
En dan zie ik volgend jaar wel verder voor een betere manier.

“Maak jezelf gelukkig” was de leus van een oude vouw-folder om Ariadne te promoten.
Ik denk dat heel veel vrouwen gelukkig worden als ze een bepaald patroon hebben gevonden waar ze soms al heel lang naar zochten.
Telkens weer merk ik dat die patronen ècht veel voor hen betekenen. Er zijn mooie herinneringen aan verbonden.

Dus: laat je vraag hieronder achter (via de reaktie-knop),
of vraag aan mij of ik dat wil doen (via een mailtje, als je het lastig vindt om te reageren via m’n blog).
En hopelijk zijn er lezeressen die je verder kunnen helpen.
Je vraag bereikt dan een groter publiek.
Naar hartelust weer kunnen handwerken maakt blij!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Macramé

Voortborduren op bekende steken

Naar de stembus

Borduurwerk Zomer Rie Cramer

Zomer

Comments

 1. Wat fijn om hier een oproep te kunnen plaatsen.
  Ik zoek het patroon van een kersttafelkleed uit ongeveer 1966/1967. Het patroon was te bestellen bij Ariadne handwerken en zat dus niet in de Ariadne. Het gaat om taferelen uit het kerstverhaal.

 2. Vraag per mail van Moniek:

  Hoi. Ik ben op zoek naar een patroon van een lang vest gemaakt van Soedan wol van Scheepjes. Mijn moeder breide het voor me vlak voor zij stierf. Het patroon kwam uit een Ariadne. Eind jaren 70 tot hooguit 1981 (het haar dat ze stierf). Ik zou heel graag het patroon hebben zodat ik het opnieuw kan breien . In mijn beleving heel veel kleurtjes en ook verschillende steken. Warme kleuren.
  Ik hoop dat je me kunt helpen ☺

 3. Lia van Vuurden zegt:

  Goedemiddag, in de jaren 80 heb ik bij Ariadne pop Katja besteld, met daarbij het patronenblad van al haar kleertjes. De pop heb ik nog, alleen de patronen niet meer. Kan iemand mij daaraan helpen? Ik zou heel graag nieuwe kleertjes willen maken, zodat mijn kleindochters nu ook met de pop kunnen spelen.

 4. Jacqueline zegt:

  Ik zoek een patroon van een poes op een kleed. Het is een kruissteek patroon. Je ziet een kleed van kruissteek patroon (wat ik mij kan herinneren roze en groen borduurgaren) maar door het weglaten van kruissteken zie je een poes op het kleed liggen. Het komt uit een borduurblad uit de jaren 80, begin 90. Wie of wie kan mij helpen? Alvast dank.

 5. yvonne gort zegt:

  Hallo allemaal!
  Ik ben ook op zoek naar een oud patroon jaren 80.
  Ik denk rond zomer nog 35 jaar terug rond 1985.
  Het was een damestrui in heel veel verschillende kleuren bolletjes katoen, waardoor je een regenboogeffect had van rose naar geel naar oranje.
  Er stond ook de blauw-groene regenboogversie in.
  Ik denk Ariane.
  Hoop zo dat iemand dit herkent! Zou er zo ook blij mee zijn!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen