Patroon en kaart van merklap uit 1790

De ansichtkaart met afbeelding van een oude merklap uit 1790 en het patroon voor deze zelfde merklap kon ik bij toeval bij elkaar passen. Kwestie van: Héé, zou dat soms dezelfde zijn? En dat was het! Dus nu kan ik beide in m’n shop zetten: oud patroon en oude ansichtkaart.
De kaart is uitgegeven door het Openluchtmuseum in Arnhem, dus dit zal dan ook wel van een oude merklap zijn die zij in hun bezit hebben. Ik wou dat dit museum óók weer eens hun oude merk- en stoplappen gaat laten zien in een tentoonstelling. Ik weet wat: ik ga het ze wel vragen!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Merklap 1987 van antiekmarkt

Handwerken met plezier

Jong in Hindeloopen

Geborduurde kussentjes

Reacties

 1. Wat leuk om kaart en patroon bij elkaar te kunnen passen.
  Ik heb een andere kaart van het Openlucht Museum waarvan mijn zusje de merklap heeft geborduurd.
  Het patroon had ze cadeau gekregen.

  • Margriet Hof zegt:

   Dan is het wel heel leuk dat jij deze kaart en patroon nu bestelt! Ik stuur hem met plezier naar je toe!
   Zoals ik bij dit artikel schreef: ik kon niet zien door wie het patroon was uitgegeven. Het is leuk dat de kaart nu als ondersteuning kan dienen bij het uitzoeken van de kleuren.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen