Patroon je maintiendrai

Nederland is weer op slot. En dat is niet leuk.
Tijdens de eerste lockdown liet ik op 5 mei een oud borduurwerkje zien, met het Nederlandse wapen. In een moeilijke tijd stopte een vriendin dat geborduurde schilderijtje in onze brievenbus. Een bemoediging om vol te houden. Mijn man was ontslagen in een groot reorganisatie-ontslag. Hij werkte bij het oudste zaaizaadbedrijf van Nederland en naast de persoonlijke teleurstelling hadden we ook het verdriet om zo’n mooi bedrijf kapot te zien gaan. Na dat ontslag verhuisden we weg uit de streek en nu wonen we hier. Dat schilderijtje is me altijd dierbaar geweest.

Nu publiceer ik dit patroon van het Nederlandse wapen op mijn blog, en stop het daarmee eigenlijk in de digitale brievenbus van mijn bloglezers. Een bemoediging kunnen we allemáál wel gebruiken! En er gaan nu zovéél bedrijven kapot.

Ik publiceer niet zo vaak patronen, dus ik vertel ook de reden hoe ik hiertoe kom. Ik kreeg kort geleden een mailtje van iemand die op zoek was naar het borduurpatroon van het wapen van Zuid Holland. Aan haar adres zag ik dat ze ver weg woont, dus bij wijze van service stuurde ik haar een digitale copie uit één van m’n boekjes. Toen kreeg ik een mailtje terug dat het toch niet was wat ze bedoelde. Ze bedoelde het wapen met de twee leeuwen. Het patroon van dat wapen staat in het boek Nederland in Kruissteek, maar toen ze die vraag stelde was dat boek uitverkocht. Vorige week in Limburg kon ik weer een exemplaar vinden, dus ik zal haar mailen dat ik weer een exemplaar heb. Maar ik wil het nu ook aan jullie allemaal doorgeven; het is er een gepaste dag voor. En wie weet ben hier ook al lang naar op zoek geweest, net als de vraagstelster.

Tijdens die eerste lockdown zei de koning op vier mei: “Niet normaal maken wat niet normaal ìs.” Die woorden zijn dit jaar vaak geciteerd. Nu zitten we helaas tòch in de tweede lockdown en dat is zeker nìet normaal. Aan het begin van deze periode lijkt het me goed om elkaar te bemoedigen met: je maintiendrai! Hou vol!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.