Patroon Leer ons alzo onze dagen tellen, nr. 9999

Meerdere malen blogde ik over Ons Wandkleed. Dit werd in 1950 ontworpen door Hill Bottema en kreeg grote bekendheid. Het werd gepubliceerd in de Elisabethbode. Mijn moeder had dit wandkleed hangen en als kind heb ik er vaak naar gekeken. Veel vrouwen hebben er goede herinneringen aan en ik heb er ook vaak vragen over gekregen of ik ook het patroon had. Nu dan als nummer TW9999 dit patroon in mijn shop.

Waarom nu? Vanwege die tekst onderaan het wandkleed. Het is een citaat uit Psalm 90. De hele tekst luidt: “Leer ons alzo onze dagen tellen, opdat wij een wijs hart bekomen.” Een oproep om onze jaren en dagen te tellen. Levensjaren en levensdagen zijn kostbaar.  Om ons heen horen we van ziekte en overlijden, en ook wij worden ouder, maar we mogen nog léven. We mogen blij zijn met onze jaren en dagen! Zo was dit wandkleed wat vroeger thuis hing ook iets wat we méékregen: geniet van de maanden, met iedere maand de eigen karakteristieken van weer en tradities. Maar tel ook de dagen en jaren, en gebruik de tijd goed.

Want de tijd gaat voorbij. Voor ons allemaal. Ik ben me daar soms wel van bewust als ik bezig ben met al dat oude handwerk. Ik geniet ervan om te zien als iets mooi is gemaakt. Maar soms realiseer ik me dan ook dat bijna altijd de maakster van dat handwerk al is overleden. Handwerk gaat soms zwerven als een huis moet worden opgeruimd, en het is natuurlijk heel fijn als het weer bij andere liefhebbers terechtkomt. Maar er zit ook een element in van de tijd die voorbij is gegaan.

Maar nu na al die ernst weer terug naar het heden: Het patroon van een karakteristiek wandkleed, met twaalf maand-tafereeltjes, nu in m’n shop. Omdat er nog altijd liefhebbers zijn die dit graag nog eens willen borduren!

2 gedachten over “Patroon Leer ons alzo onze dagen tellen, nr. 9999”

    1. Bedankt Renata,
      Ik hoop dat ik iets onder woorden heb gebracht waar we allemaal zo wel eens aan denken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.