Plantaardig verven

bollen wol met takjes
Het leuke van bloggen vind ik dat ik van alles kan verzinnen en er dan een foto van maken en een stukje bij schrijven. En dat ik inmiddels een grote groep ‘volgers’ heb die dat willen lezen. Sommige blogjes zijn heel leuk om te maken, zoals deze! Dit is het verhaal achter deze foto:
Ik heb een paar boekjes over Verven met Plantaardige kleuren en die bladerde ik door. Ik pagina uit boekje plantaardig vervenvond de foto’s in dat boekje zo inspirerend en dat leek me leuk om nog eens na te doen. Ideeën genoeg, maar het komt er niet altijd van om ze ook allemaal uit te voeren. Maar nu werd één van deze boekjes besteld, en dat was een goede reden om die foto dan eens te gaan maken. Dus stapte ik op de fiets, op weg naar het buitengebied waar ik wel wat takjes van de bomen en struiken kon plukken. Dat was voor mijn foto. Een aangenaam klusje, met dit mooie najaarsweer!

Verven met plantaardig materiaal wordt al heel lang gedaan. Het boekje “Wol en Plantaardig Verven” geeft ook wat informatie over de geschiedenis.
En het boekje 75 nieuwe recepten voor Plantaardig Verven staat vol met goedkope ideeën om zelf die mooie natuur-kleuren over te brengen op je wol. Daar kun je boombast en kruiden en vermolmd hout voor gebruiken. En boombladeren.

En het leuke van bloggen is dat er altijd weer een reden is om op stap te gaan! Het is weer een prachtige dag en ik ga er weer vandoor! Op weg naar mooie musea en mooie plekjes!

Boekjes verven met plantaardige stoffen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013