Poppekleding van een patchworkstofje

Het maken van en het spelen met poppen is van alle tijden. Een goed patronenboek kan een goede hulp zijn om leuke kleertjes te maken, hoewel je natuurlijk ook zelf wat kunt prutsen met oude lapjes en dat geeft ook voldoening. De lapjes die gebruikt werden en worden weerspiegelen ook de tijd waarin de kleertjes worden gemaakt: de kleertjes op de voorkant van het boekje Nieuwe patronen voor Poppekleding laten zien dat het boekje uit begin jaren tachtig komt. Een leuk alternatief voor restjes stof die toevallig in huis zijn, is het gebruiken van patchworkstofjes! Dit poppejurkje kocht ik op een braderie omdat ik het zo mooi vond. Het was een impuls-aankoop, bedoeld om het leuke gebruik van een patchworkstofje naar voren te brengen (en nu mag het jurkje in m’n shop).

Er is trouwens nog een reden waarom het leuk is om met oude handwerkboeken bezig te zijn: dan kan ik ongegeneerd nog eens de oude spelling gebruiken van vóór de spellingsherziening in 1995. Er werd toen bepaald dat bij samengestelde woorden de meervoudsregel geldt. Dus hadden we nu moeten praten over poppenkleding, met die extra n erbij. Maar ik heb pas in een restaurant een hele lekkere koek-uit-een-pan gegeten en aan één bordvulling had ik toch echt genoeg. Dus vind ik het ook wel logisch dat ik een pannekoek heb gegeten. Die ook nog eens in één pan was gebakken, dus dat meervoud zie ik nog steeds niet zo.
En om m’n verhaal kracht bij te zetten laat ik hier dat ene schattige jurkje zien: poppekleding!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Oude brei- en haakboeken

Vakantieplaatjes in kruissteek

Kleurig handwerk

Jip en Janneke: klaar met studeren!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen