Poppekleertjes zelf maken

Een complete poppenstraat: daar droomt volgens een oud tijdschrift elk kind van. Gauw maar op m’n shop zetten dan, die beschrijvingen, dan heb je nog een paar dagen om die straat in elkaar te knutselen!
En een oude Libelle gaf (dertig jaar geleden ongeveer) patroontjes om nog even nieuwe poppenkleertjes te maken, om Sint te helpen. Het hele tijdschrift is bewaard gebleven, wat wel bijzonder is, want meestal werden van dit soort patronen alleen de bijlagen bewaard. Daarover een volgend blogje.
Het tijdschrift van Diana om voor Poppen en beren te breien zou bijna èlke breister over de streep halen om daaraan te beginnen. Wat een schattig jurkje!
Spelend gaat het beter, en daarom zijn er ook speciale poppen voor gehandicapte kinderen ontworpen.
Poppenkleertjes en Poppenkleren: twee tijdschriften met heel mooie foto’s en prima beschrijvingen.
Of een boek met een ringband, ook al met patroontjes voor poppen-kleding.
Dan nog een Poppenpatronenboek wat behulpzaam is voor poppen van elke maat, en dan denk ik dat iedere poppenmoeder wel weer even vooruit kan!

Toch geen tijd meer genoeg? Het schattige poppejurkje plaats ik dan ook in m’n shop. Het is pas deze week m’n huis binnengekomen, in tegenstelling tot de tijdschriften die ik lang opspaarde om ze nu allemaal in één keer te laten zien. Ik legde het jurkje op het opengeslagen boek Poppenweelde. Dat staat niet in m’n collage (het was te vierkant) maar wèl in m’n shop. Deze acht boeken en tijdschriften zijn vooral bedoeld om zèlf aan de slag te gaan, maar het boek Poppenweelde is bedoeld om door te bladeren en weg te zwijmelen. En daar zijn eigenlijk al die schattige popjes ook voor bedoeld. En voor veel maakplezier!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Supermaansverduistering

Oude patronen met alfabetten

Oud Quiltnieuws

Log cabin quilts

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen