Poppen en Beren: Maak ze, knuffel ze, bewonder ze

collage antieke poppen

Antieke poppen en beren roepen allerlei nostalgische gevoelens op. Hier is vroeger mee gespeeld. De poppen en beren zijn met liefde en vakkundigheid gemaakt. Er was ooit een moeder of een poppenmaker die de vaardigheid bezat om iets moois te maken voor een kind. De poppen en beren zijn met liefde bewaard, met liefde verzameld, en na verloop van tijd worden ze (met toewijding) te koop aangeboden. Ook al ligt zo’n pop dan een tijdje als marktwaar op een kraam: de liefde van weleer straalt er nog altijd vanaf. Mooi om te zien zijn ze. Deze zomer vroeg ik aan negen marktkraam-houders of ik de poppen op hun kraam mocht fotograferen. Wie weet kan ik nog eens wat met deze foto’s doen, want het is leuk om al die foto’s zo bij elkaar te zien. In ieder geval illustreren ze de poppen-liefde op duidelijke wijze.

Collage poppenboeken
Maar hoe leuk die oude poppen ook zijn (om te zien), het kan nòg leuker zijn om zelf weer een nieuwe pop te maken. Voor een nieuw kind of een nieuwe tijd. In deze (oude) boeken staan volop patronen.

collage-doeboekjes-poppen
En ook die oude kleine doe-boekjes zijn nog goed bruikbaar. Sommige boekjes komen nog uit de zestiger jaren, maar dat zijn vaak hele fijne en duidelijke boekjes. De ondertitel van het laatste boekje vat het samen: Poppen: maak ze, knuffel ze en bewonder ze!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.