Post is soms traag

Afgelopen vrijdagmiddag kwam er nog een bestelling van twee Durable-boekjes en daar waren eerst wat mailtjes aan voorafgegaan. Dus ik wist dat die mevrouw echt uitkeek naar wat patroontjes van gehaakte gordijntjes. We zouden ’s middags ergens op bezoek gaan, een uurtje rijden, en daar ben je dan mee bezig om dat voor te bereiden om op tijd weg te kunnen. Maar dan denk ik tòch: “Ach, die bestelling kan nog wel even”. Gewoon even in envelop stoppen, kaartje erbij, postzegels erop en klaar. Maar ik had geen tijd meer om het naar het postkantoor te brengen. Dan neem ik het wel mee. Van alle plekken waar ik regelmatig naar toe ga, weet ik inmiddels of er (nog!) een rode brievenbus staat, of dat die er niet (meer) is. Van deze plek wist ik dat een wandelingetje in een mooi parkje de goede gleuf zou opleveren, in de buurt van waar we op bezoek gingen. Dus liep ik daar tegen vijven nog even heen. En ik nam er ook een foto van, niet wetende dat ik die een paar dagen later zou kunnen gebruiken voor een blogje.

Want nu kreeg ik gister een mailtje van diezelfde mevrouw, die nog een aanvullende vraag had, en tegelijk schreef dat ze uitkeek naar de twee Durable-boekjes. Maar die hadden er allang moeten zijn! Als ik iets op vrijdag op de post doe, dan verwacht ik dat de post die op zaterdag bezorgt. Maar heel vaak is dat niet het geval. En dan komt óók nog eens het hele weekend ertussen. Dus die mevrouw heeft nu vandaag, dinsdag, pas haar bestelling, die ze op vrijdag bestelde. Ik vind dat jammer. Post versturen is behoorlijk duur geworden, maar de bezorgservice is niet altijd meer wat we ervan verwachten.

Ik ben bezig met wat toelichting te geven op hoe ik mijn shop run, en daar past nu ook dit blogje bij. Ik doe altijd erg mijn best om bestellingen vaak dezelfde dag nog de deur uit te doen, vooral op vrijdagen. Maar soms merk ik dan later dat dat helemaal geen effect heeft gehad, en dat het toch pas op dinsdag wordt bezorgd. Het gaat natuurlijk ook vaak goed, ook omdat ik m’n bestellingen meestal naar het postkantoor breng. De vertraging van deze Durable-boekjes zou ook kunnen liggen aan die mooie park-brievenbus. Dat blijft gissen. We weten wèl dat de service van de post soms te wensen overlaat. Minder brievenbussen, geen bezorging meer op de maandagen, en soms dus ook een onbekende vertraging. Maar dan denken we maar: boekjes die al 40 jaar oud zijn en dan nu besteld worden, ach, daar kan dan nog wel een paar dagen bij….

2 gedachten over “Post is soms traag”

  1. De verzending van post door Post.NL is inderdaad erg traag. Zelf post ik op vrijdag liever geen post, want ik weet dat de post dan pas op dinsdag aan komt. Ik ga ook altijd naar een brievenbus waarvan ik weet dat die elke dag wordt geleegd, bijvoorbeeld bij een woonzorgcentrum of huisartsenpost. Wat ook vervelend is als je op vrijdag een grote enveloppe op de post doet, dat de enveloppe het hele weekend op een stapel blijft liggen, laatst had ik dat met een patroonblad A4 formaat die een bevriende leverancier mij op vrijdag had gestuurd, ook nu kreeg ik die post op dinsdag en jawel aan een kant helemaal verkreukeld, het patroonblad heeft dagen onder een dikke stapel boeken gelegen om de kreukels er enig zins uit te krijgen.

    1. Dankjewel voor jouw reactie, Jannie! Die is een goede aanvulling op wat ik schreef, en ook een bevestiging dat het dus vaker zo gaat, dat de post het gewoon niet gelijk afhandelt op vrijdagen. En inderdaad is dan de kans op kreukels ook groter, als de post dan een heel weekend in een sorteercentrum blijft liggen.
      Overigens stond die oranje brievenbus pal náást een woonzorgcentrum, waar je er echt wel van uit mag gaan dat die ook dagelijks wordt geleegd. Er liepen op het moment dat ik mijn brief daarin deed nog twee andere mensen die ook net post daarin hadden gedaan. Een druk plekje dus wel, dus daar had het niet aan gelegen. Maar ik ben het met je eens dat het wèl goed is om op te letten en dat doe ik ook altijd. Ik doe nóóit post in verafgelegen bussen (en die zijn er trouwens ook niet eens meer).
      Maar ik was blij met je reactie, want die is voor mij wel een bevestiging dat ik er niet vanuit moet gaan dat iets wat op vrijdag op de post is gegaan, op zaterdag wordt bezorgd. Jammer, maar het gebeurt helaas te vaak dat het pas op dinsdag dan wordt bezorgd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.