Postzegels met afbeeldingen van vogels

De Kluut heeft een opvallend zwart-wit verenkleed, lange poten en een opgewipte snavel. Daarmee zeeft hij door het slik om kleine slakjes, wormpjes en garnaaltjes te vinden. Een mooie vogel! En Nederland heeft nog veel meer mooie vogels: eksters, uilen, groenlingen, zwaluwen, reigers, ijsvogels, spechten, kiekendieven, kwikstaarten, kraaien, vinken, eksters, boomklevers en putters. In allerlei weergaven zijn vogels mooi om te zien: op een foto, geschilderd, of geborduurd. En ook op postzegels. Een paar jaar geleden werden deze postzegels uitgegeven en die gebruik ik nu al een tijdje. Vijf postzegels (een half velletje) voor een bestelling die tussen 350 gram en 2 kilo weegt, en vier postzegels voor een bestelling met een gewicht onder de 350 gram. De porto is best hoog en een kleine compensatie is dan als er mooie postzegels op je pakketje zitten.

Dus ik probeer voor iedereen zoveel mogelijk mooie postzegels te plakken,
maar van de meeste mooie borduurwerken heb ik er maar één te koop, zoals deze fraaie Kluut!
Deze mooi geborduurde vogel (TW4999) plaats ik in m’n shop en mocht iemand hem bestellen, dan plak ik zorgvuldig-achtergehouden kluut-postzegels op de envelop. Gewoon omdat het zo geinig is dat dat kàn!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Vogels spotten

Oude quilt en oude quilttijdschriften

Richelieu

Nog wat psychologie achter het gehaakte tasjes-idee

Comments

  1. Ik kan merken dat ik eigenlijk zelden meer een brief stuur: ik wist niet eens dat er zulke mooie vogelzegels zijn geweest! Ik heb het kluut al als pakket liggen, maar wil hem volgend jaar maken. Dus heeft het kopen van jouw kluut weinig zin. Dit weekend wil ik met de koperwiek beginnen, passend bij het seizoen, en uit dezelfde serie als de kluut. Maar ik zie al wel hoe mooi die kluut wordt, ik verheug me er nu al op.
    Verder gefeliciteerd met je 4000e!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen