Postzegels Mooi Nederland

“Houden van Nederland”: dat doe je vanzelf als je er woont. Velen van ons hebben het van hun ouders meegekregen. Onze ouders maakten tochtjes en uitjes en gingen op vakantie ‘in eigen land’ en namen ons mee. Mijn ouders praatten over de vernieuwingen en de ontwikkelingen in hun eigen woonomgeving en volgden alles met bewondering en interesse. Ze hadden oog voor ‘mooi Nederland’ en zongen liedjes over de ‘blanke top der duinen’ (en daar namen ze ons ook mee naar toe.) Ik ben blij dat ze ons zoveel hebben laten zien van de schoonheid van eigen land!
Een paar dagen geleden reden we over de snelweg en zagen die bekende plaatsnamen weer op de borden: Buitenveldert, Amstelveen, Badhoevedorp…. Plaatsen waar we vroeger vaak kwamen en die altijd die bekende klank blijven houden.
De aquarel waarop ik één velletje postzegels legde is door mijn moeder gemaakt. Zij hield ook van Mooi Nederland.

Dat brengt me bij de post: De post heeft per 1 januari 2019 weer een tariefsverhoging doorgevoerd.
Twaalf jaar geleden hoefde er nog maar 44 eurocent op een postzegel. En nu al 87 cent!
Dat is op één cent na dus twee keer zoveel.
Het hele afgelopen jaar 2018 heb ik de tarieven van 2017 aangehouden. Dus het hele jaar heb ik mìnder porto berekend dan de werkelijke kosten.
Dat kon ik doen doordat we oude partijen postzegels opkopen en die dan gebruiken. Vorig jaar waren dat o.a. de vogel-postzegels, die door velen gewaardeerd werden. Altijd leuk als je pakje er vrolijk uitziet!
Ook voor dit jaar hebben we een grote partij oude postzegels ingeslagen. Het zijn 44 cent-postzegels. Dan moeten er dus twee postzegels op in plaats van één. Voor een boek-pakketje tussen de 350 gram en 2 kg. moeten er dan tien postzegels op (in plaats van vijf één-zegels). Dat wordt een vrolijke boel!

Als eerste ga ik dit partijtje ‘Mooi Nederland’ gebruiken. Leuk om te plakken en leuk om straks op je envelop te zien!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Schilderij “Kerkuitgang in Kapelle”

Oude Väv tijdschriften

Merry mouse?

Pannelappen

Comments

 1. Wat een mooie postzegels weer. Hier op Texel hebben ze “ eigen” zegels van Post nl. Binnenkort komen er zegels van de andere Waddeneilanden.
  Inderdaad heel jammer dat de postzegels zo duur zijn, ik heb er een hoop gekocht in 2018, scheelt toch weer.

  • Margriet Hof zegt:

   Klopt, als er 1 op staat, kunnen we die zegels blijven gebruiken.
   Bij de oude cent-zegels is het wat ingewikkelder.
   Maar het is in ieder geval fijn dat er de laatste jaren zoveel meer variatie is gekomen. Leuk dat er ook aparte waddeneilanden-zegels zijn.

 2. Dat is leuk, die oude postzegels! Ik zou bijna een zwaar pakketje bij je bestellen, alleen al voor al die leuke postzegels 🙂
  Groetjes,
  Tineke

  • Margriet Hof zegt:

   Haha, ik ben al iets aan het verzinnen om in m’n shop te plaatsen waarvan ik denk dat jij het misschien wel heel leuk zult vinden! Wie weet bestel je het wel en dan zal ik het pakje helemaal vol zegels plakken!

 3. Vol verwachting klopt mijn hart (zelfs in januari) 🙂

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen