Postzegels Nederlandse vogels


Er zijn weer nieuwe Nederlandse postzegels. Goedkoper maakt de post het niet, maar als er dan weer mooie postzegels te koop zijn, is het wèl weer een beetje leuker. Dit jaar komen er vier series met Nederlandse vogels, en de winter-serie is nu te koop. Bij één velletje krijg je een gratis groen mapje (soms moet je er om vragen), en omdat ik veel post verstuur koop ik ook veel postzegels, en krijg ik veel groene mapjes. Deze gebruik nu als extra bescherming als iemand bijvoorbeeld een A4 patroon bestelt. Dan is zo’n mapje ideaal als extra bescherming dat er geen vouwen in komen. Ik kan niet bij iedere bestelling een mapje bijsluiten, want soms is een besteld boek kleiner dan A4 en dan werkt het niet: het mapje zou dan juist beschadigen. Of soms zou een bestelling met een extra mapje nèt boven het gewicht komen, waardoor de envelop te zwaar wordt, en dan laat ik het liever weg.


De ervaring vorig jaar (met de vier mooie series vlinders en bloemen) leerde dat deze postzegels meestal snel zijn uitverkocht, dus wie ook van mooie zegels houdt… Zelf ben ik al naar twee postkantoren geweest om m’n voorraadje op peil te houden. En het wordt ook gewaardeerd: de eerste keer deze week dat ik deze zegels gebruikte kreeg ik prompt een bedank-reactie. Van iemand die filateliste bleek te zijn. Maar misschien zijn we dat allemaal wel als we deze mooie zegels zien.

2 gedachten over “Postzegels Nederlandse vogels”

  1. Mooie postzegels. Je brengt me op een idee!
    Schoonzus spaart postzegels….én uiltjes.

    Ik heb zelf ook jarenlang postzegels gespaard, heb de albums nog op zolder liggen.
    Nederland gaf altijd hele mooie zegels uit. Sommige andere landen ook, maar dan twijfelde ik altijd of het wel echte postzegels waren, of misschien speciale uitgaves voor de verzamelaars.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.