Postzegels van Gogh en nog meer

Zonnebloemen bij ingang park Hoge Veluwe

Dit jaar is het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. In binnen- en buitenland wordt de kunstenaar groots geëerd. Boeiende exposities, mooie culturele evenementen, verrassende digitale applicaties. Er zijn tal van activiteiten in Nederland, België en Frankrijk die het leven en het werk van Van Gogh naar voren brengen.

In Nuenen maakte Vincent van Gogh een kwart van zijn totale oeuvre en zijn eerste Postzegels van Gogh portrettenmeesterwerk De aardappeleters. Hoe hij hier leefde en werkte wordt in het Vincentre op moderne wijze getoond. Ik las dat je van daaruit wandel- en fietstochten kunt maken langs 22 plekken in ‘Van Gogh Village Nuenen’. Ook in Zundert (zijn geboorteplaats) en Nuenen en Tilburg zijn activiteiten en exposities. Veel ervan zijn al het hele jaar gaande, sommige exposities zijn al afgelopen, maar er is ook nog wel wat over wat mij erg leuk lijkt om mee te maken. Zo zou ik bijvoorbeeld heel graag een keer over het unieke fietspad willen fietsen, wat geïnspireerd is op The Starry Night van Vincent Van Gogh.

Veel activiteiten zijn in Brabant, maar ook hier in Gelderland is er aandacht voor de bekendeTwee schilderijen van Van Gogh schilder. Vanaf mijn woonplaats naar het dorpje Hoenderloo staan een paar grote schermen langs de weg die naar Park de Hoge Veluwe leidt. Op de canvas-schermen staat een kunstwerk afgebeeld. Middenop Park de Hoge Veluwe ligt het museum Kröller-Möller wat tot eind september een aparte tentoonstelling heeft van de meer dan 50 kunstwerken die zij altijd al hebben van deze schilder: Van Gogh & Co. Ik ben er al geweest: een erg mooie tentoonstelling (hier liet ik op mijn blog wat foto’s zien. En via de andere links in deze alinea kom je op een paar mooie filmpjes).

Vorige week gingen we nog een keer voor een fietstocht naar de Hoge Veluwe en zagen aan weerszijden van de ingang velden met zonnebloemen (bovenste foto). Wat hebben ze dat leuk gedaan! Middenin het veld ook weer zo’n canvas-scherm van een bekend schilderij. Mijn bijdrage dit jaar om zoveel mogelijk mensen mee te laten genieten van de kunst van Van Gogh, is om telkens de postzegels te kopen die dit jaar worden uitgebracht. Dit voorjaar nam ik maakte ik onderstaande foto van een aantal velletjes bij één van mijn tapisserie-tassen. Maar inmiddels zijn er nog meer velletjes uitgekomen. Recent kocht ik een aantal vellen met “Portraits”. Veel van deze Tapisserietas voor schermen bij van Gogh museumportretten (de echte originele kunstwerken!) hangen in het Kröller-Müller, en de reprodukties op de postzegels plak ik zoveel mogelijk op de enveloppen waarin ik m’n bestellingen verstuur. Er zijn natuurlijk ook mensen die het niks uitmaakt wat voor postzegel er op hun pakketje zit, maar mocht je er wèl om geven, dan kun je bij mij wel een voorkeur opgeven als je iets bestelt. Ik heb postzegels uit de serie Stad en Dorp, Landschappen, Boerenleven, en nu dus ook de Portretten. Ik geniet van dit van Gogh-jaar, en via deze postzegels laat ik anderen graag een beetje mee-genieten.

Postzegels van Van Gogh

2 gedachten over “Postzegels van Gogh en nog meer”

  1. Ondergetekende schrijft veel brieven en kaarten en zoekt mooie postzegels op. De van Gogh-zegels vind ik absoluut kleine schilderijtjes en (shame on me) ik wil ze alleen op enveloppen plakken van brieven die naar heel geliefde mensen gaan! De .landschappenserie heb ik al Nu ben ik zoekende naar de portrettenserie maar ik kan hem (of haar 😉 niet vinden

    1. Net als jij vond ik die velletjes met Vincent van Gogh-zegels onweerstaanbaar! Ik heb ze heel veel gebruikt om mijn pakjes met handwerk-bestellingen te versturen. Momenteel gebruik ik daar de zegels met tekeningen van Janneke Brinkman voor (ook prachtig!). Maar ik heb nog wat velletjes met van Gogh-zegels over en die heb ik aan je per mail aangeboden.
      Mochten anderen dat ook willen: ik heb nog meer van Gogh-zegels over (velletjes met 10 zegels).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.