Probeersel uit een oud boekje

Deze week had ik een leuk klein oud dmc-boekje in m’n tas. Om in de tussendoor-momentjes een paar leuke kleine asissi-borduurwerkjes te maken. Op de foto lijkt het een groot boekje maar dat is het dus niet. Ik wilde graag het effect laten zien van als de lijntjes om het borduurwerk nog niet (en al wel!) zijn aangebracht. Het maakt een groot verschil!
Er staan nog meer borduurtechnieken in dit oude boekje, niet alleen kruissteek. Voor een liefhebber van oude boekjes.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

(IJs)vogeltjes borduren

Duizend en één pracht

Groene schalen

Voor elke Amerikaanse staat een bloem

Reacties

  1. Elizabeth zegt:

    Hahahaha en die liefhebber ben ik ,ik heb 3 grotere Assisi boekjes en ze zijn nogal moeilijk te krijgen .Is het te koop voor ik verderga ? Ik hou namelijk van dat oude werk toen ook Kelim .Meestal kom je bij een antiquarische boekhandel terecht .Ik ben toevallig bezig met een altaarkleed in Assisi ! Je moet eens kijken op You Tube daar is een channel (ik dacht The Assisi Channel ) enkel Assisi werk zelf daar wordt het ook niet zo veel meer gedaan ,al versta je geen Italiaans toch heel mooi om naar te kijken met prachtige patronen ook op jute gedaan als ik het goed heb gezien !!! Kelim boekjes kan je ook aan me kwijt hoor ,ik heb verleden jaar een tas voor mijn vriendin gemaakt voor haar verjaardag .Ook weer van dat werk dat nogal onbekend en nauwelijks nog wordt gedaan !Ik ben nou al een jaar of 40 naar een Burda op zoek enkel ik Kelim werk daar stond een wandtapijt in Kelim uit de 14 de eeuw dacht ik (fabeldieren /gevleugelde paarden en herten ) ,ik kan het werkelijk nergens meer vinden ! Ook een aantal kussens met leeuwen ,ik heb me klem gezocht nergens meer te vinden het tijdschrift van die Burda (en dat weet ik zeker) was in het Duits .

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen