Prutsen met lapjes

Eindelijk haalde ik mijn oude lapjes weer eens tevoorschijn, wat ik al een hele tijd van plan was. Het leek me leuk om nog eens een zandloperquiltje te maken. Ik gebruikte alleen bloemetjesstofjes uit de vorige eeuw. Voordat ik de blokjes aan elkaar naai, laat ik ze eerst een tijdje liggen op een wit karton. Zo is  het makkelijk om te zien welke stukjes nog omgedraaid moeten worden, of verwisseld moeten worden, of vervangen moeten worden. En om te bedenken dat er nog heel wat blokjes bij moeten komen.

Maar vandaag niet, ik leg de boel weer weg en ga weer andere dingen doen.
En terwijl ik me klaarmaak om weg te gaan, merk ik dat ik het leuk vind om me erop te verheugen om straks weer verder te gaan hiermee. Een quiltje heeft altijd een lange doorlooptijd en dat eerste stadium is ook altijd exciting. Het fijne gevoel wat het geeft om iets te hebben liggen wat je leuk vindt om aan te werken.

2 reacties op “Prutsen met lapjes”

 1. Ben benieuwd hoe groot jouw zandlopertjes zijn.
  Maar wat een restjes moet je hiervoor hebben! En veel effen kleurige lapjes.
  Zoals het er nu ligt, ga je waarschijnlijk nog wel wat schuiven. Er zit teveel blauw in de rechterbeneden hoek en teveel donker links…..
  Leuk idee! Succes ermee!
  Groetjes

  1. Margriet Hof

   Hoi Betsy,
   Bedankt voor je meedenken en feedback. Ja, ik wil zoiets altijd eerst een tijdje voor me hebben liggen zodat ik er steeds wat aan kan schuiven. En als ik tevreden ben, dan naai ik het pas aan elkaar. Dit is maar een klein oppervlak maar als je een groter oppervlak evenwichtig wilt krijgen is het vaak best nog een heel geschuif en gepuzzel.

   Vroeger heb ik heel veel vierkantjes van 3 inch gemaakt. Van elk restje stof sneed ik een paar blokjes in die maat. Met de bedoeling om er ‘later’ nog eens wat mee te doen. ‘Later’ is dus ‘nu.’
   Dus nu kan ik al die vierkantjes gebruiken. Diagonaal doorsnijden, aan elkaar naaien, en dan worden het blokjes van 9 cm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.