Quilt in de sneeuw en oude nummers Quiltnieuws

Quilt met ruitenlapjes in de sneeuw

Deze quilt is mooi genoeg om er een heel blogje aan te wijden, maar ik had een koppeling met iets anders in m’n hoofd en dat is de reden dat ik hem nu wil laten zien. Maar eerst wat over de quilt. Boek met afbeelding countryplaidHet is één van de weinige quilts die ik maakte waarbij ik precies het voorbeeld uit een boek wilde volgen. Zò mooi vond ik het plaatje toen ik dat zag. Ik had nog wel heel veel ruitenlapjes en toen begon ik er aan. Meer werk dan ik dacht natuurlijk, want dat is vaak zo met quilten. Het moeilijkste vond ik nog wel het zoeken van de grote ruiten in precies de juiste kleur rood-bruin (geruit) en blauw (geruit). De juiste kleur was bepalend voor het uiteindelijke effect. Het was een lange zoektocht om de juiste stoffen te vinden, waardoor dit werkstuk ook een lange doorlooptijd had.

Hoe dan ook, toen hij af was, wilde ik hem graag eens laten zien. En in die tijd had ik nog geen blog! Wel was ik lid van het Quiltersgilde, en op een keer kwam er een nieuw nummer in de bus waarin om inzendingen werd gevraagd van Ruitenquilts. Ze gaven in de beschrijving van hun oproepje weer dat de quilt gemaakt moest zijn van alleen maar ruitjesstoffen. En dat was de mijne! Ik vond het leuk om deze foto in te sturen, maar er waren ook heel veel anderen die dat deden, en mijn foto werd niet geselecteerd. Jammer voor mij, maar daar gaat het in dit verhaal niet om.

Waar het wèl om gaat is het volgende: Het tijdschrift Quiltnieuws is echt een verenigingsblad met veel interaktie met de leden! Er is altijd wel een oproep voor het één of ander om foto’s van quilts in te sturen en er is ook een Prikbord pagina waar veel quilts en werkstukken van leden een plekje krijgen. En dat vind ik positief aan dit tijdschrift.

Oude nummers van het tijdschrift worden nog steeds nabesteld bij het Quiltersgilde (die het tijdschrift uitgeeft) en ik heb nu besloten om mijn oude nummers ook te koop aan te bieden. Dus dat is de link met deze foto. En hieronder vind je de overzichtsfoto van 20 nieuwe-oude nummers in m’n shop.

Twintig tijdschriften Quiltnieuws te koop

O ja, de foto van mijn quilt in de sneeuw. Helaas was de sneeuwdag afgelopen zaterdag niet lang genoeg om alle foto’s te maken die ik wel zou willen maken. Dit is dus een foto die ik al eerder maakte. Maar nog wel heel mooi! Ik ging er destijds speciaal voor naar het bos. Touwtje en krukje meegenomen….
En in deze tijdschriften staan nog veel meer mooie foto’s en ideeën!

1 reactie op “Quilt in de sneeuw en oude nummers Quiltnieuws”

  1. Truus van Soest

    Beste Mevr./Men.

    Zou het nog mogelijk zijn om het Quiltnieuws van September 2013 met daarin gedeelte van de kerstgroep nog kunnen krijgen?

    Graag hoor ik van U.

    Met vriendelijke groeten Truus van Soest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013