Quilt met negen vrolijke ruiten

Negen-ruiten quilt met tulpen

Deze quilt maakte ik een paar jaar geleden. Ik gebruikte een beperkt aantal nieuwe stoffen waar ik smalle stroken vanaf sneed en die naaide ik in de Roman-stripes techniek op een ondergrond. Het resultaat lijkt lukraak bij elkaar genaaid, maar er zit toch nog wel systeem in. Zo zorgde ik voor een evenwichtige verdeling tussen groen- en oranje-kleuren, en ook lette ik erop dat twee stofjes niet in één ruit zouden voorkomen. Dat vergde wat ‘vooruitdenken’. Een heel gepuzzel, en het gaf voldoening toen het klaar was. Met de tulpen in de tuin kon ik wel ‘lukraak’ bezig zijn. Ze staan in losse bakken en die schoof ik voor deze foto allemaal bij elkaar. Vandaag was ik naar een studiedag en nu kan ik lekker uitrusten en op dit vrolijke  hoekje uitkijken. En natuurlijk vind ik het leuk om jullie te laten meegenieten!

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Borduren op fijn linnen

Patronen en Relaties

Knipplaat Walcherse kinderdrachten

Fijn stramien


Terug naar blog om daar verder te lezen