Quiltdecoraties


Sommige dingen krijg je ‘kado’ bij een nieuw huis, zoals een hele tuinafscheiding boordevol rozen. M’n nicht Karinka en haar man kochten een tijdje geleden een huis, knapten het helemaal op, en nu de tuin op z’n mooist is nodigden ze de familie uit om het huis ‘op te warmen’. Vandaag waren we bij elkaar en genoten van het zien van hun mooie plekje. Ook binnen was het mooi. Tussen twee mooi geverfde deuren herkende ik een quiltje wat Karinka vroeger had gemaakt en nu een plekje had gekregen waar het goed uitkwam. De tegenoverliggende muur was mint geverfd en daar hing een vlaggetjeslijn die ze had gemaakt van eigen ontworpen stoffen. Het is zo mooi als een kamer nog rustig is en een paar handwerken de volle aandacht krijgen.


Een inrichting blijft meestal niet jarenlang hetzelfde, en het is ook leuk om later weer eens wat anders op te hangen. Daar zijn quilts natuurlijk bijzonder geschikt voor, vooral als je ze zelf maakt. Het boek Quiltdecoraties geeft allerlei ideeën voor decoratietechnieken, van appliqueren en borduren tot kwastjes en bandjes. En dat vond ik een leuk boek om bij dit wit-en-mint-blogje te passen. Mijn eigen huis is veel voller met van alles en nog wat, maar nu ik heb gezien hoe mijn nicht de kleuren in haar huis zo rustig heeft gehouden, krijg ik de neiging om ook een muur mint te verven en alles wat teveel is weg te halen. En dan alleen een paar quilt-decoraties en buiten zo’n overvloed aan rozen…..

3 gedachten over “Quiltdecoraties”

  1. Wat een prachtige stoffen ontwerpt je nicht. Ik heb even op haar site gekeken, echt mooi. En jouw huis leger? Het is zo leuk ingericht, dat ga je vast niet doen. Of toch wel??

    1. Margriet Hof

      Bedankt voor je complimenten Mieke!
      Een huis leger maken is best lastig want we zijn vaak wel gehecht aan alle spulletjes om ons heen. Maar het is gister in ieder geval wèl gelukt om de schuur op te ruimen en daarvan wat spullen weg te doen, dus tòch wat opgeruimd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.