Quiltfestival in Groningen

Fair trade picknickkleed over hek
Wie van quilts in een ruimtelijke omgeving houdt, kan in Groningen de route van het quiltfestival rijden. Dit tweejaarlijkse festival vindt plaats binnen de gemeente Eemsmond. Prominente quilters uit binnen- en buitenland exposeren op karaktervolle locaties in Noord Groningen. De getoonde quilts variëren van traditioneel tot art.

Bovenstaande foto is van het vorige festival, op de zelfde plek genomen als waar ik vorige maand m’n gehaakte stola over het hek hing, tijdens een zonnig weekend in Groningen.  Ik was toen nog van plan om vandaag opnieuw naar Groningen te gaan voor het quiltfestival, maar helaas gaat me dat niet lukken. Voor iedereen die wel tijdens de komende drie dagen rondrijdt in het mooie wijdse land: heel veel plezier gewenst!
Goede kans dat je dan ook langs deze molen in Wetsinge rijdt, net als die rode auto op deze foto. Als je vlak vóór deze molen een linksafslaat, kom je bij een mooi oud kerkje terecht waarin nu een restaurant is en vanwaaruit je vanaf de toren een prachtig uitzicht hebt.

Quilts en wijdsheid is een geweldige combinatie. Quilts ophangen in oude gebouwen ook. Jammer dat ik al die quilts dit jaar niet kan zien, maar ik ga me klaarmaken om andere mooie dingen te zien. En dan neem ik daar zelf ook maar wat (oude) quilts voor mee. Wie weet welke foto’s ik dan straks nog kan laten zien.

Molen Wetsinge

2 reacties op “Quiltfestival in Groningen”

 1. Je bent niet de enige, Margriet! Helaas moet ik ook verstek laten gaan; ik ben al een paar weken flink verkouden en moe, en dan is de afstand naar Noord Groningen wel érg groot. Reuze jammer, want de vorige keer dat ik ging kijken was het zeer de moeite waard, en ik liep me nu ook al weken te verheugen. Maar dit jaar zal vast de laatste keer niet zijn, want de belangstelling neemt alleen maar toe.
  We hebben vandaag wel een rondje Flevopolder en Noord Gelderland gedaan, heel mooi stukje Nederland!
  Groeten van Digna

  1. Jammer Digna. Ik herken het gevoel van spijt en kom er in een blogje nog op terug.
   Ik merkte ook dat de belangstelling voor deze tentoonstelling enorm toeneemt, ook vanuit het buitenland. Het is ook een erg mooi concept.
   beterschap!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013