Quiltje voor m’n dochter

Quilt courthouse steps

Een bekend quilt-patroon heet ‘Courthouse steps’ en ik maakte er een variant op. Ik noemde deze quilt “Growing steps” en ik gaf hem aan m’n dochter op een belangrijk moment in haar leven. Eerst hing het quiltje hier nog even aan het prikbord, tussen wat andere quilts en foto’s. Zo zie je rechts nog een foto van m’n dochter, een paar jaar geleden op de rand van een fontein in Sint Petersburg. Ze houdt van reizen, en ze komt nog eens ergens. Maar ze was nog  nooit in Amerika geweest. En dat wilde ze graag. Nu heeft ze de kans om o.a. naar Pennsylvania te gaan, waar de Amish zoveel mooie quilts maken. Dit quiltje is naar Amish-patroon gemaakt. Hun kleuren zijn iets gedempter, de mijne iets gedurfder. Durven, dat heeft die dochter vast van mij. Vandaag vliegt ze naar Amerika!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Een dijk van een quilt

Bonte lappendeken in de duinen

Oranje patchwork kleedje aan tak met bloesem

Oranje patchwork kleedje

Drie tasjes

Reacties

 1. Oh! Dat is niet niks, een dochter naar Amerika. Die van mij heeft een jaar in Londen gestudeerd en ik had het er toch best moeilijk mee.
  Lief van jou dat je haar een quilt meegeeft , zo ben je ver van huis toch nog dicht bij haar. Hoe oud is ze? Hoe lang blijft ze?
  Hopelijk heb je haar gevraagd van veel quilts mee te nemen van bij the Amish people! (je hebt haar toch een extra tas meegegeven? ) ben benieuwd naar het vervolg van dit verhaal!

 2. Margriet Hof zegt:

  Hoi Brigitte, Ja, ze willen ver weg, die kinderen van ons. Ik vind het ook heel wat hoor! Totdat het vliegtuig vertrok konden we nog appen, maar nou zit ze in de lucht. Ik was een beetje cryptisch in m’n blog: het quiltje gaf ik haar al eerder en daarom had ik er ook geen betere foto meer van. Maar nu vond ik het ook juist wel leuk zo.
  En ook nog even cryptisch naar jou: afgaand op informatie op jouw blog dacht ik dat onze kinderen even oud zijn….
  Ja! ze is met een koffer met chocoladeletters héén, die deelt ze daar uit en dan kunnen er exta Amish-dingen mee terug. En ze heeft me ook Mason-jars beloofd. Wordt vervolgd!

 3. Ze vindt en ziet vast mooie en bijzondere dingen in Amish-land 🙂

  Ik vind de quilt erg mooi met die wat steviger kleuren. Ook is hij in evenwicht, en niet te bont.
  Juweeltje!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen