Quiltnieuws van het quiltersgilde

Collage quiltnieuws
Het Quiltersgilde is een grote en actieve vereniging van quiltliefhebbers. Elk jaar wordt een grote tentoonstelling georganiseerd waar veel quiltliefhebbers op af komen, er worden regionale dagen gehouden die ook voor onderling verwantschap zorgen en er wordt vier keer per jaar een tijdschrift uitgegeven. Altijd in de eerste week van maart, juni, september en december. Deze week was het weer zover en viel het 130e nummer op de mat. Voor wie lid is van deze vereniging tenminste, en dat zijn er heel veel. De naam van deze quilt-vereniging is leuk en aantrekkelijk, want het is in deze tijd toch superleuk om lid te zijn van een heus gilde?

Ik bladerde het nieuwe nummer even door en las het voorwoord van de voorzitter. Inge Schoonderwoerd Quiltnieuws december 2016schrijft dat het elke keer weer een uitdaging is om een mooi blad te maken, in een tijd waarin ook de social media voor veel informatiestromen zorgen. Het quiltersgilde heeft een goed verzorgde en veelgelezen website, maar er wordt altijd ook veel zorg besteed aan het tijdschrift. Het blad voorziet daarin in een behoefte om te onthaasten: niet altijd maar weer achter het scherm, maar ook gewoon weer eens lekker met een mooi tijdschrift op de bank. Soms is het fijn om even afstand te nemen van alle digitale prikkels en zo’n slow tijdschrift door te bladeren. Het quilten zelf is natuurlijk een prima middel om te onthaasten (dat weten alle quilters die zich niet laten opjutten maar rustig hun projecten één voor één afmaken….), en het lezen van Quiltnieuws is dat ook. Tot zover het voorwoord.

Voor wie op zoek is naar oude nummers: ik heb er een flink aantal in m’n shop.
Voor wie ook graag lid wil worden van deze bloeiende vereniging en telkens de nieuwe nummers wil ontvangen: doen!

En een compliment aan de redaktie die hun traditie hoog houdt om telkens zulke mooie quilt-afbeeldingen op het Quiltnieuws te plaatsen. Hiernaast de cover van het nieuwste nummer: aantrekkelijk op de salontafel. En op de bank.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Onze dochter is doctor

Een vuurtje en een paspoort-tasje

Zomeravondfietstocht

Zacht voor kleine kinderen

Reacties

  1. Wat ern leuk artikel over deze leuke vereniging. Je weet dat ik het lidmaatschap een warm hart toedraag !
    En wat een schitterende collage van de voorkanten heb je gemaakt.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen