Quilts and Coverlets

Je hangt een quilt op en je voelt je gelijk thuis in een nieuw huis!
Je legt je sprei op je bed en je kunt gelijk slapen in een nieuwe slaapkamer!
Deze foto’s maakte ik toen ik op bezoek was bij mijn zus in haar nieuwe huis.

Mijn zus kreeg haar quilts van haar Canadese schoonfamilie. Sommigen uit die familie beheersen niet alleen de kunst van het quilten, maar ook de kunst van het geven. Meerdere keren mocht ik quilts bewonderen die aan elkaar zijn geschonken, bij bruiloften en geboortes. Een quilt is dan een teken van liefde en betrokkenheid. Een deken van warmte en een uiting van kunstzinnigheid voor aan de muur.

De traditie om grote quilts te maken voor over een bed gaat is er al lang. In Engeland zijn prachtige ‘coverlets’ gemaakt en later ook in Amerika en Canada. De onderzoekster Averil Colby publiceerde haar eerste boek Patchwork in 1958 waarin zij de tradities en cultuur-uitingen op het gebied van bedspreien onderzocht. Dit is nog steeds een interessant boek, juist omdat het al zo oud is. Later kwamen er goedkopere pocket-uitgaven en daarvan plaats ik er nu een paar in m’n shop. Op de voorkant van deze boeken staan foto’s van 19e eeuwse zijden coverlets. Deze laten ook die typische medaillons zien die zo kenmerkend zijn voor deze spreien.

Het boekje Quilts and Coverlets heb ik dubbel (dus daarom ook maar dubbel in de collage, anders had ik net niet genoeg). Het is een rijk geïllustreerd boekje met veel foto’s van bedquilts van het American Museum in Britain.
En verder nog twee boeken om zelf een Quick and Easy Patchwork voor op bed te maken, of The Total Bedroom te furnishen. Maar dat is toch niet helemaal hetzelfde als zo’n echte Medaillon-quilt. Zoals ze die zo prachtig kunnen en konden maken in Engeland, Amerika en Canada.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.