Raamdecoratie in filet


Als je door je raam naar buiten kijkt en je ziet een mooie bloeiende tuin, dan wil je misschien helemaal niks voor je ramen hangen.
Maar als er achter je raam allerlei dingen zijn die je liever niet wilt zien, dan is een gehaakte raamdecoratie misschien een idee.

In deze vier boekjes staan eenvoudige patronen voor raamdecoraties die geschikt zijn voor filet-haakwerk en filet-doorstopwerk.
Het zijn de traditionele tafereeltjes van een romantische dame en heer, van bloemen, van molentjes en theeketels, van zeilboten en landschappen, van paarden en vogeltjes. De patroontjes zijn natuurlijk ook te gebruiken voor andere handwerktechnieken, zoals borduren, maar andersom gaat het niet altijd op, dat borduurpatroontjes ook te gebruiken zijn voor filethaakwerk. Wèl als het patronen zijn in één kleur, want dat is belangrijk bij dit filet-werk, dat je patronen gebruikt die de afbeelding in één oogopslag duidelijk maakt, dus zonder verdere kleurnuances of detailleringen. En dat is het sterke van deze boekjes: de patronen zijn allemaal zò gestileerd dat ze geschikt zijn voor dit filet-doel.

Ik heb er een tijdje voor ‘gespaard’ om deze drie deeltjes over Raamdecoratie bij elkaar te hebben (ze zijn van verschillende herkomst) en ik vind het zelf ook leuk om ze nu alle drie bij elkaar te zien, plus nog een ander dun boekje Raamversieren erbij.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Zondagse klaproos

Bedankt voor jullie bestellingen!

Handwerkboekenliefde

Draden van licht in biografieën van naaldkunstenaressen

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen