Rand borduren voor kerst

Er zijn twee redenen waarom dit een leuke lap is:
Ten eerste: omdat hij niet is weggegooid. Dat had 60 jaar geleden al kunnen zijn gedaan. Of misschien wel 80 jaar geleden. Maar hij werd nìet weggegooid en nu is hij er nog!

Ten tweede: omdat er een paar mooie randen op staan. De rood-met-groene rand liet ik een tijdje geleden zien, toen ik die rand combineerde met een ongeveer evenoud en evenzo onafgemaakt merklapje. Nu nog een keer full size.
Want soms krijg ik vragen van iemand die graag iets na wil borduren wat ik liet zien, en misschien heeft iemand ook wel zin om deze rand na te borduren. In deze kleuren is het een mooie rand in de kersttijd.

Nog een tip: zo’n rand borduurt heel fijn als je de kruisjes maakt over vier hokjes (i.p.v. één). Het is dus een geschikte rand om een rest handwerkstof te gebruiken die je misschien nog hebt liggen, maar die je eigenlijk te fijn vond om nog op te borduren. Maak de kruisjes over vier hokjes, en dan borduurt het heerlijk weg! Je hebt dan wel een iets dikkere draad nodig, bijvoorbeeld perlé-garen.

1 gedachte over “Rand borduren voor kerst”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.