Rand en streep

Drie geborduurde rode randen

Aan het begin van deze week liet ik een rust-gevend borduurwerk zien op de tuintafel. Ik nam de foto precies zoals het toen was: het leek idyllisch maar we weten allemaal dat heel Nederland intens bezig was met het verwerken van een ramp. Voor de betrokkenen is dat nog lang niet voorbij, maar voor anderen is er toch ook weer ruimte gekomen om ook weer met onze eigen dingen bezig te zijn. Ik was ook zelf intensief bezig met het bijkomen van een persoonlijke heftige gebeurtenis en het is zo fijn om nu te mogen schrijven dat het erg goed gaat met mijn man. Deze foto van een paar randen kun je ook zien als een streep: je wilt zo graag ergens een streep onder zetten en weer verder gaan! Elke dag gaat het een beetje beter. En ook wordt elke week deze randenlap een beetje mooier! In het kader van een alternatieve rand-per-week heb ik me voorgenomen om elke week een rand te borduren van een oud Ariadne-patroon. Eigenlijk is het een breipatroon, maar wat geeft dat? Ik heb dit patroon al vele jaren bewaard en een paar weken geleden kocht ik rood garen  en ging ik aan de slag. Het is leuk om te doen, maar ik heb ook gemerkt: als je wat onrustig bent, dan is zèlfs een eenvoudige rand borduren nog te ingewikkeld. Tijdens het wachten op de uitslag van de hartoperatie van mijn man, vorige week, probeerde ik wat te borduren, maar maakte telkens fouten. Toen besloot ik dan maar vast wat omtrekken te borduren, want dat was simpeler.

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Randen lap

Bloem van Clivia

Clivia

Borduurwrek rode randen in avondlicht

Borduurwerk rode randen

Twee kussentjes tussen margrieten

Sint Margriet

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen