Randen borduren


Als je al héél lang een patroon hebt bewaard om dat ‘ooit’ nog eens te gebruiken, dan is het nù de tijd om dat te doen!
Dat vond ik een paar jaar geleden. Het was het eerste jaar dat Randje-per-week populair werd en ik deed op mijn eigen manier mee: ik maakte een brede randen-lap in rood. Het patroon kwam van een oude bijlage die ik inderdaad héél lang ergens in een mapje had bewaard. Het was heel leuk om het eindelijk eens te gebruiken! Op mijn blog liet ik af en toe de vorderingen zien en toen ik precies één jaar had geblogd showde ik het resultaat: De rode loper.

Nu had ik weer zin om zo’n lange randenlap te maken, en ik koos weer voor een patroon wat ik al heel lang mooi vind. Het staat in een borduur-special van Libelle. Ik ben bijna halverwege, en zal dus hier ook af en toe mijn vorderingen tonen.

En nu kreeg ik een bestelling voor een oude Ariadne, waarbij iemand vroeg of ik nog even wilde checken of het patroon waar ze naar op zoek was er ook in staat. Zo bladerde ik die Ariadne  van september 1983 en zag: Hé, daar staat dat randenpatroon in! Het blijkt van een klederdracht-trui te zijn, en helemaal niet bedoeld te zijn geweest om te borduren. Maakt niet uit: we vermaken ons prima met die oude patronen!

1 reactie op “Randen borduren”

  1. Hallo Margriet, Ooit breide ik deze randjestrui! Ik heb hem nog bewaard, hij past nog steeds en blijft een handige trui voor als het écht vriest. Maar dat komt niet zo vaak meer voor………… Indertijd ‘viel’ ik voor de rand met scheepjes. En zwart/wit blijft leuk.
    Groetjes, Tineke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013