Randen borduren – voorbeelden van heinde en ver

Boekjes randen om te borduren
Randen borduren! Ik vind het één van de leukste vormen van borduren. De bekende Deense Grete Peterson verzamelde er 233 en die werden in 1971 gepubliceerd in het leuke boekje Randen om te borduren. Veel van die randen-patronen vinden hun oorsprong in aloude tradities uit de hele wereld. In dit oude boekje staan randen uit Hongarije, Roemenië, Griekenland, Denemarken, Peru, Zweden, Mexico Tunesië, Rusland en Japen en nog wat meer. Ik koos een rand waarvan bekend is dat die al in de 16e eeuw in Italië is geborduurd, met rode zijde op natuurlinnen. Ik maak hem in blauw en laat hem morgen aan mijn handwerk-bezoek zien. En omdat ik weet dat er meer mensen nìet dan wel komen, nu ook alvast aan jullie.

Voor andere randen-liefhebbers heb ik twee van deze boekjes voor m’n shop.

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Pretkerst (een sfeerverhaal)

Ricami diversi albums

Opbergdozen voor quilts

Tapisserie vrouw achter spinnenwiel, decoratie tulpen

Ode aan de vrouw

Comments

  1. Mooi. En die klederdracht-schilderijtjes ook.

  2. Mien Boerekamp zegt:

    Veel plezier morgen met alle bezoekers .Ik kan er helaas niet bij zijn, maar geniet wel elke dag van je blogjes.

    • De randen in het boekje zijn “Van heinde en ver”, maar ik heb er alle begrip voor dat mensen niet ‘van heinde en ver’ op bezoek gaan komen. Dat zou ik eerlijk gezegd ook niet zo gauw doen.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen