Randje geborduurd

randje per week

Op een smal restje stof borduurde ik gister dit vrolijke randje. In 2015 was dit één van de randjes-per-week, die elke week op internet verschenen. Talloze mensen raakten hierdoor aan het borduren. Aan het eind van het jaar werd er van de randjes van dat jaar een boek gemaakt, en zo’n boek is nu nog steeds leuk om eens wat uit te maken. Rood-wit-blauw, onze nationale kleurencombinatie. Dit jaar zal het in april en mei heel anders zijn. Juist in het jaar dat we de bevrijding van 75 jaar geleden wilden vieren, worden alle grote evenementen afgelast. De nationale dodenherdenking op de Dam gaat wel door, maar dan zonder publiek. Dat werd zojuist bekend.

Telkens als er weer zo’n bericht binnenkomt, worden we weer bepaald bij hoe serieus deze crisis is. Elke afzegging en elke maatregel is bedoeld om te zorgen dat het dodental nù niet verder oploopt en zelfs de dodenherdenking van tòen komt daardoor in de schaduw.

En zo is een vrolijk rood-wit-blauw-randje, wat ik borduurde omdat ik dat leuke boek en een smal reepje stof tegenkwam, ineens een héél typisch ‘2020-randje’ geworden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.