Randje nageborduurd

Af en toe heb ik de neiging om iets ouds na te borduren. Een beetje een dwaze aangelegenheid want ik heb meer dan genoeg patronen die veel leuker zijn. Maar op de één of andere manier werkt het kennelijk zo. Dus gaf ik er maar aan toe, aan die neiging. Gisteravond maakte ik het kleine lapje na met geborduurde randjes. Het eerdere lapje kan een jaar of zeventig oud zijn, en mijn lapje dus één dag. Ik weet alleen niet wat ik er nou mee wil, behalve het hier maar even te laten zien.

2 reacties op “Randje nageborduurd”

 1. Je kunt er een kaart van maken. Neem een correspondentiekaart. Stik/zigzag er een geruit lapje op, iets kleiner dan de kaart en zigzag daar in bijpassende kleur het lapje op. Het is maar een idee, want ik ken de afmeting niet. Het ziet eruit of het zo zou kunnen. Rafeltjes zijn tegenwoordig helemaal niet erg. Het zou ook zomaar op een klederdrachten kaart genaaid kunnen worden als de kleurtjes matchen.

  1. Margriet Hof

   Hallo Tineke,
   Bedankt voor je meedenken. Inderdaad was het lapje precies het goede formaat van een kaart. Maar ineens wist ik wat ik ermee wilde: nog een klein stukje aan borduren en toen een tasje van gemaakt. Vandaag liet ik het zien op m’n blog:
   tasje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013