Randje-per-week-ontmoetingsdag

Randje per week collage

(Zaterdagavond)
Meestal blog ik ’s morgens, maar nu nog een keer extra op de avond. Vanmiddag was ik met vijftig vrouwen bijeen in een gezellige zaal in Vaassen. Ik vond het een ‘happening’. Echt zo leuk om met zoveel vrouwen een handwerk-klik te hebben! Dit was de tweede keer dat Simone van SoedIdee een randjes-ontmoetingsmiddag organiseerde, en ik hoorde dat er nu meer vrouwen waren als de eerste keer. En niet alleen uit de buurt: best ook wel wat vrouwen die er een eind voor hebben gereden. Het concept was simpel: er stonden tafels klaar waar iedereen kon gaan zitten en aan haar eigen randjes kon borduren, maar je kon ook lekker rondlopen en handwerkspulletjes van Simone’s winkeltje kopen of gewoon praatjes maken. Zelf had ik ook twee tafels gekregen waar ik een deel van mijn tweedehands-spullen kon neerleggen, en nog een rijtje schilderijen langs de muur. Dat gaf nog meer interaktie met al die handwerkliefhebbers en daar heb ik enorm van genoten!

Ik heb ook rondgelopen met m’n fototoestel en mocht wat randen van anderen fotograferen. Zùlke mooie heb ik gezien: echt prachtig! De foto rechtsboven wilde ik er graag bij omdat er ook klossen worden verkocht of gemaakt waarop de randen kunnen worden opgerold. De wekelijkse nieuwe randjes worden op heel veel verschillende manieren verwerkt (bijv. linksonder op jute) en ook in allerlei kleuren-variatie (zoals rechtsonder). Het was leuk om een middag lang met vijfig vlijtige vrouwen zo’n uitwisseling te hebben en elkaars (hand)werk te bewonderen.

Zes geborduurde schilderijen

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Flower fairy braam

Geborduurd leesplankje in de kist

Borduurwerk Zomer Rie Cramer

Zomer

Vier seizoenen geborduurde tafereeltjes Slowakije

Vier seizoenen

Reacties

  1. Het was een super gezellige middag!

    Liefs, Ineke

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen