Randje per week

rol borduurband met geborduurde randjes

Het nieuwe initiatief “Randje-per-week” leeft enorm! Een digitaal initiatief uit Vaassen heeft honderden vrouwen geïnspireerd om elke week een paar randjes te borduren, waarbij elke zaterdag de randjes op internet worden gepubliceerd. Ook op de Handwerkbeurs merkte ik dat het leefde. Ik hoorde het in de gesprekken die ik om me heen opving. Zo stond ik voor een stand met borduur-artikelen en een mevrouw naast me vroeg om DMC nr. 498. “O, doet u mee met het randje per week?” vroeg ik. Het flapte er zomaar uit en ik vond het zelf ook grappig dat ik dat kleurnummer kennelijk in m’n geheugen had opgeslagen. Daarna kregen we een leuk gesprekje, zoals dat op zo’n beurs zo makkelijk gaat. Handwerksters zijn vaak heel aardige Zeven randjes in halve waaiervrouwen! Eerst had zij aan mij gevraagd of ik niet eerder aan de beurt was, en daarna wendde ze zich pas tot de verkoper in de stand. Die had nog nooit van het randje-per-week gehoord, maar het was dan ook een Duitse standhouder. Iemand vroeg mij wat mij het meest opviel op de beurs (en dan kan ik uren lang praten…), maar de volgende observatie is in dit blogje op z’n plaats: onder de kramen met borduurwerk zijn opvallend veel Duitse standhouders. En wat laten die prachtige dingen zien! Ook met hun materiaal zijn ze zeer goed gesorteerd en soms goedkoop. Ik kocht bij een Duitse kraam deze hele rol borduurband. En ook al kende ik dat kleurnummer uit m’n hoofd: ik was nog niet zelf begonnen met meedoen. Wèl maakte ik in de negentiger jaren al m’n eigen randjes, waarbij ik het leuk vond om te experimenteren met kleurtjes!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kruiden kun je verwerken (en borduurwerken ook)

Merk- en stoplappen: Door mijn gedaen

Avatar: persoonlijke grafische representatie

Militair Museum in Soesterberg

Reacties

  1. HANNIE GAMLIELI zegt:

    MARGRIET, WAT LEUK DIE GEKLEURDE RANDJES…. GA METEEN PROBEREN. PAST PRECIES OP MIJN BRIEFKAARTEN….. HANNIE.

    • Margriet Hof zegt:

      Wat leuk Hannie! Je kunt er allerlei kleine restjes voor gebruiken, zowel restjes garen als restjes handwerkstof. Het is heel leuk om te doen!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen